Uitslag Heracles - RKC

RKC heeft een belangrijke uitoverwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. In het uitduel tegen Heracles Almelo wonnen de Waalwijkers met maar liefst 0-5 en gaan daarmee Excelsior voorbij in de stand.

Heracles Almelo had aan één punt genoeg tegen RKC om zichzelf vandaag veilig te spelen, maar de thuiswedstrijd tegen de Waalwijkers verliep dramatisch voor Heracles. Na zeven minuten keek de ploeg van Erwin van de Looi al tegen een achterstand aan, na een doelpunt van David Min. Op slag van rust werd het ook nog 0-2 voor RKC dankzij Juriën Gaari.

Na rust verliep het voor Heracles nog minder dan in de eerste helft. Min maakte halfweg de tweede helft zijn tweede van de middag en de 0-3 voor RKC. Tien minuten voor tijd werd het 0-4 dankzij Shawn Adewoye. Twee minuten na de 0-4 wist Min zijn derde te scoren na een te korte terugspeelbal van Jetro Willems en werd het uiteindelijk 0-5 in Almelo.