PSV pakt 25ste landstitel na winst op Sparta

PSV is voor de 25ste keer landskampioen geworden. De Eindhovenaren wonnen met 4-2 van Sparta en zijn daarmee niet meer te achterhalen voor Feyenoord.

PSV speelde in de kampioenswedstrijd tegen Sparta niet goed. De Eindhovenaren keken na acht minuten voetbal tegen een achterstand aan, na een doelpunt van Methino. Lang kon Sparta de voorsprong niet vasthouden, want tien minuten na de openingsgoal was het alweer gelijk na een eigen doelpunt van Saïd Bakari.

De gelijkmaker zorgde voor opluchting en nadat Johan Bakayoko PSV op voorsprong zette leek het kampioenschap definitief binnen, al kwam Sparta langszij na een doelpunt van Olivier Boscagli.

Na rust oogde PSV nerveus maar dankzij een slimme vrije trap van Joey Veerman zorgde Boscagli voor een nieuwe voorsprong en nadat Jordan Teze op een voorzet van invaller Ricardo Pepi de 4-2 scoorde was het definitief dat PSV voor de 25ste de landstitel binnen heeft.