F1: Verstappen grijpt ook poleposition voor hoofdrace in Miami

Max Verstappen heeft de poleposition gegrepen voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. De Nederlander kwam in de Amerikaanse stad onder lastige omstandigheden tot een tijd van 1.27,241 waarmee hij nipt sneller was dan de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Het was voor de Nederlander al weer de zevende poleposition op rij.

Na de sprintrace van eerder op de dag moest er nu gekwalificeerd worden voor de hoofdrace. Daniel Ricciardo deed het in de sprint uitstekend met een vierde positie, maar vloog er nu al in het eerste gedeelte uit. Dat gold ook voor Kevin Magnussen, een andere hoofdrolspeler eerder op de dag. Ook Valtteri Bottas, Logan Sargeant en Guanyu Zhou waren na de eerste sessie klaar.

In deel twee was het opnieuw spannend wie naar het volgende deel zou gaan. De meeste coureurs hadden twee runs nodig waarbij het opviel dat Aston Martin het tempo niet had om door te gaan naar het laatste deel. Lance Stroll (elfde) en Fernando Alonso (vijftiende) konden vroegtijdig uitstappen. Dat gold ook voor Pierre Gasly, Esteban Ocon en Alexander Albon.

Verstappen zette in Q3 met een tijd van 1.27,241 meteen de toon, gevolgd door Leclerc en Sainz. In de tweede run verbeterde dit trio hun tijden niet meer, maar achter hen deden Sergio Perez en Lando Norris dit wel. Oscar Piastri greep de zesde positie, voor George Russell, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg en Yuki Tsunoda.