FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 september 2016

Taylor zet Van Gerwen te kijk in finale Champions League of Darts

Phil Taylor staat in de finale van de Champions League of Darts. In de halve finale won hij met 11-3 van James Wade. The Power had voor het eerst dit toernooi een gemiddelde van onder de honderd. 

Na drie zeges op Peter Wright, Michael van Gerwen en Robert Thornton was Taylor ook de sterk voor James Wade. The Machine had ook niet zijn beste wedstrijd met 94 gemiddeld en 27% op de dubbels. Taylor speelt de finale later vanavond tegen Gary Anderson of Michael van Gerwen. 

Update 21.15 uur

Michael van Gerwen staat in de finale van de Champions League of Darts. 

Van Gerwen mocht aan de partij begonnen, maar Anderson pakte de eerste leg. Ook de volgende drie legs gingen tegen de pijlen in. Van Gerwen stond op 170 om zijn eigen leg te houden, maar miste bulls-eye. Anderson stapte in en kwam 3-2 voor. Vervolgens kon de wereldkampioen ook als eerste zijn eigen leg houden.

Van Gerwen ging na deze achterstand op zijn brommer zitten. Hij maakte de break ongedaan en won ook de volgende twee legs zodat hij met een 6-4 voorsprong de pauze in ging. Na de pauze kan Anderson nog een paar legs pakken, maar Van Gerwen stoomde door en trok de partij met 11-5 naar zich toe. De finale tussen Taylor en Van Gerwen zal over een half uur beginnen.


Update 22.20 uur

Phil Taylor is de eerste winnaar van de Champions League of Darts. Hij won in de finale met 11-5 van Michael van Gerwen. 

Van Gerwen mocht de finale beginnen, maar na een prutleg van beide darters is het Taylor die direct wist te breaken. Het werd 2-0, voordat Van Gerwen ook zijn eerste leg kon winnen. Op 3-1 volgde een nieuwe break, maar Van Gerwen werkte dat met een elfdarter direct weg.

Van Gerwen moest 111 uitgooien om de zevende leg te kunnen behouden. Dat deed hij niet, waarna Taylor met een 64-finish op 5-2 kwam. Het werd 6-2 en Van Gerwen gooide 110 uit om er 6-3 van te maken. Taylor was vervolgens op weg naar een negendarter, maar bij pijl acht ging het mis. Een beurt later pakte hij de leg wel en ging met 7-3 de pauze in.

Mighty Mike kwam na de pauze niet goed uit de startblokken en Taylor gooide 82 uit voor een 8-3 voorsprong. Één foutje van Taylor zorgde ervoor dat Van Gerwen nog een break kon wegwerken. The Power maakte het vervolgens snel af met een 81 en een 114-finish. Het werd 11-5.

Aanstaande vrijdag en zaterdag gaat het PDC-circus verder met Players Championship 17 en 18. Volgende week zondag start de World Grand Prix, het toernooi met het dubbel-in-dubbel-uit-format

Taylor twee keer te sterk voor Van Gerwen in Champions League of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)
Taylor twee keer te sterk voor Van Gerwen in Champions League of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)

Ruud de Wild weg bij BNR

Radiomaker Ruud de Wild vertrekt eind oktober na acht weken dienstverband alweer bij BNR Nieuwsradio. Op vrijdag 28 oktober presenteert De Wild voor het laatst het programma Ask me Anything. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich bevestigde het aanstaande einde van de samenwerking zondagavond.

De Wild ging op 5 september aan de slag voor BNR, nadat hij vorig jaar bij Radio 538 plaats moest maken voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

"Het was zowel voor BNR als voor Ruud de Wild een ingecalculeerd risico om deze samenwerking aan te gaan", aldus Fröhlich. "Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Ondanks hard werken is het niet gelukt." Het dagelijkse radioprogramma Ask me Anything gaat na eind oktober verder met een andere presentator.

Ruud de Wild: "Ik betreur het, maar het is niet anders. Ik merkte dat het presenteren op BNR andere koek is. Bovendien miste ik de muziek toch wel erg."

De Telegraaf berichtte zondag op basis van 'goed ingevoerde bronnen' dat De Wild begin 2017 aan de slag gaat bij Radio 2.

Ruud de Wild weg bij BNR
Ruud de Wild weg bij BNR (Foto: ANP)

Terpstra wint Eneco Tour

Niki Terpstra is de winnaar geworden van de Eneco Tour. De Nederlander sloeg vandaag toe in de slotetappe naar het Belgische Geraardsbergen.

Rohan Dennis begon de dag als leider van het klassement, maar hij zag door een valpartij zijn kansen in rook opgaan. Bij de tweede doorkomst van de Muur van Geraardsbergen ging Terpstra er vandoor, hij kreeg  Edvald Boasson Hagen, Oliver Naesen en Jasha Sutterlin met zich mee, maar zijn enige concurrent voor het klassement, Peter Sagan, kon niet volgen.

Waar de vier koplopers goed samenwerkten, keek men in de achtervolgende groep vooral naar Sagan, die daardoor al het werk alleen moest doen. De voorsprong op de kopgroep werd steeds groter, ondanks dat Sutterlin onderweg moest afhaken. De andere drie bleven doorrijden en konden om de ritzege gaan sprinten. Boasson Hagen won de etappe, maar de tweede plaats van Terpstra was voldoende voor de eindzege in het klassement.

Uitslag Feyenoord - Roda JC

Feyenoord behoudt de ongeslagen status in de Eredivisie ook na speelronde zeven. De Rotterdammers wonnen in eigen huis eenvoudig met 5-0 van Roda JC en staan daardoor op de maximale score van 21 punten. Pas ver na rust werd afstand genomen van de nummer voorlaatst.

Feyenoord blijft feest vieren. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Feyenoord blijft feest vieren. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)

Feyenoord

5 - 0

Roda JC

25' Jørgensen
35' El Ahmadi
83' Jørgensen
88' Toornstra
90+2' Kongolo
   
 
Gele kaart: Botteghin, Van der Heijden (Feyenoord), Van Peppen, Rutjes (Roda JC)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: -
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Jones
Karsdorp
Botteghin
Van der Heijden (Woudenberg/64)
Kongolo
Kuijt (Kramer/84)
El Ahmadi
Vilhena
Berghuis (Basacikoglu/64)
Jørgensen
Toornstra
  Van Leer
Rutjes
Brouwers
Werker
Van Peppen
Auassar (Mytides/76)
Gullón
Paulissen (Boysen/74)
Van Hyfte
Noor
Church (Rosheuvel/36)

Huis pasgetrouwd stel ingepakt met bierkratten

Julie Verelst en Fred Wouters uit het Belgische Westmalle werden aardig verrast op hun huwelijksdag. Toen het paar onderweg was voor een fotosessie, na het trouwen in de kerk, pakten een 30-tal vrienden heel hun huis in met 1190 bierkratten.

De Westmalle-kratten waren dan wel leeg, maar het is toch een aardig cadeautje. Elke krat levert 2,10 euro statiegeld op, het inleveren van de kratten leverde het gelukkige paar dus 2499 euro op. De 30 vrienden hadden wel wat sjouwwerk, heel het huis was volledig geblokkeerd met de kratten.

Parade van IEDER1 trekt door Amsterdam

Enkele duizenden mensen hebben zondagmiddag meegelopen met de Parade van IEDER1, een optocht van Amsterdam-Zuidoost naar het Museumplein om de diversiteit van Nederland te 'vieren', zoals de organisatie het noemde. De politie houdt het aantal deelnemers op enkele duizenden.

Ook vicepremier Lodewijk Asscher, minister Jet Bussemaker (OCW) en parlementariërs waren van de partij.

De 8 kilometer lange Parade van IEDER1 begon om 13.00 uur bij het ArenaPark in Zuidoost. Bij het Amstelstation voegden zich nog veel meer mensen bij de stoet. De mars eindigde op het Museumplein. Hier begon rond 16.30 uur een manifestatie met optredens van artiesten en acteurs, onder wie Kim Spierenburg, Sef en initiatiefnemer Nasrdin Dchar.

De bedoeling is dat deelnemers aan het eind van de middag als een collectief het cijfer 1 vormen, dat vanuit een helikopter op beeld wordt vastgelegd.

De mars werd gesteund door de burgemeesters Eberhard van der Laan van Amsterdam en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De burgervaders riepen de inwoners van hun steden op mee te doen aan de manifestatie. Aboutaleb stelde voor Rotterdammers gratis bussen beschikbaar om naar de hoofdstad te reizen.

Parade van IEDER1 trekt door Amsterdam
Parade van IEDER1 trekt door Amsterdam (Foto: BuzzE)

Van Gerwen naar halve finales Champions League of Darts

Michael van Gerwen staat in de halve finale van de Champions League of Darts. In de derde groepswedstrijd had hij geen kind aan Peter Wright. Het werd 10-5. In de halve finales vanavond treft hij Gary Anderson. 

Van Gerwen kwam direct 2-0 voor, waarna Wright met een 134-finish zijn eerste leg kon pakken. Bij de pauze stond Mighty Mike met 7-3 voor. Na de pauze werd het niet spanennd meer, Van Gerwen trok de partij met 10-5 naar zich toe. 

Phil Taylor heeft ook zijn derde groepsduel gewonnen en werd groepswinnaar van groep A. Met 107,3 gemiddeld won hij met 10-2 van Robert Thornton. 

In groep B wist Gary Anderson met 10-5 van Adrian Lewis te winnen. De wereldkampioen werd daarmee groepswinnaar van groep B en speelt vanavond tegen Van Gerwen. De andere wedstrijd ging tussen James Wade en Michael Smith. The Machine won met dezelfde cijfers en werd tweede. Wade zal vanavond aantreden tegen Taylor. Na beide halve finales zal later vanavond ook de finale plaats hebben. 

Uitslagen Eredivisie 25/09/2016

Om 14.30 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. FC Utrecht boekte zijn eerste zege door Sparta met 2-0 te verslaan terwijl FC Twente met 2-1 te sterk was voor Vitesse. Hieronder vind je de karakteristieken van deze duels.

FC Utrecht

2 - 0

Sparta Rotterdam

 3' Zivkovic
 80' Barazite
   
 
 Gele kaart: Barazite, Strieder, Janssen, (FC Utrecht), Dougall, Spierings, Goodwin, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.077
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Ruiter
Leeuwin
Janssen
Conboy
Amrabat
Strieder
Barazite (Ludwig/89)
Ayoub
Joosten (v.d.Maarel/ 84)
Zivkovic
Haller
  Kortsmit
Dumfries
Vriends (Spierings/78)
Breuer
v.Drongelen
Pinteaux (Goodwin/66)
Verhaar
Dijkstra
Sanusi (Dougall/46)
Brogno
El Azzouzi

FC Twente

2 - 1

Vitesse

 16' ünal
 85' Celina
   90+2' Baker
 
 Gele kaart: Trajkovski, (FC Twente), Nakamba, (Vitesse)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 22.900
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Marsman
v.d.Lely
Bijen
Thesker
Trajkovski
v.d.Heyden
Jensen (Ede/71)
Klich
Yeboah (Katsikas/87)
ünal (Oosterwijk/54)
Celina
  Room
Leerdam
Kasjia
v.d.Werff (Miazga/64)
Kruiswijk
Foor
Nakamba
Baker
Rashica (v.Bergen/28)
v.Wolfswinkel
Tighadouini (Nathan/46)

Tophonkballer Fernandez (24) overleden

De Amerikaanse tophonkballer José Fernandez is zondagochtend overleden. De werper van de Miami Marlins was één van de drie die omkwamen bij een bootongeluk. Op basis van een in lokale media gepubliceerde foto lijkt het erop dat de boot op een stel rotsen geknald is. De in Cuba geboren en in 2008 naar de VS vertrokken Fernandez, die onlangs aankondigde dat zijn vriendin en hij een kind verwachten, werd slechts 24 jaar. 

Fernandez maakte in april 2013 zijn debuut in de MLB bij de Marlins, waar hij al enige tijd onder contract stond. In dat seizoen won hij onder meer de prijs voor beste nieuwkomer van het jaar. Daarnaast mocht hij gelijk meedoen in de jaarlijkse All-Star Game, een eer die hem ruim twee maanden geleden weer ten deel viel.

In zijn debuutjaar vergaarde Fernandez ook buiten de VS al flink wat roem door een bijzondere vangbal. Troy Tulowitzki van de Colorado Rockies sloeg een door Fernandez gegooide bal, waarna de werper hem op onwaarschijnlijke wijze ving - met een blik van ongeloof van Tulowitzki als gevolg.

De ongelooflijke vangbal waarmee Fernandez ook buiten honkbalminnend VS de nodige bekendheid verwierf (Bron: YouTube)

De Marlins zouden zondag aantreden tegen de Atlanta Braves, maar het team heeft laten weten dat die wedstrijd is afgelast. Fernandez zou in de wedstrijd als werper in actie komen, maar zijn optreden werd opgeschoven naar een wedstrijd van maandag. 

Bloemen toont in Calgary al vroeg topvorm

Hoewel het schaatsseizoen nog moet beginnen is Ted-Jan Bloemen al vroeg in vorm. De tegenwoordig onder een Canadese licentie schaatsende Bloemen reed in Calgary een persoonlijk record op de 5 kilometer.

Bloemen kwam tot een tijd van 6.11,64 en was daarmee 1,08 seconde sneller dan zijn oude PR. De tijd betekende ook een Canadees record.

Vorig seizoen verbaasde Bloemen iedereen al door met 12.36,30 het wereldrecord van Sven Kramer op de tien kilometer uit de boeken te rijden. Later dat seizoen werd hij op de WK afstanden vijfde op de vijf kilometer en tweede op de tien kilometer.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - Willem II

N.E.C. Nijmegen heeft in de Eredivisie eindelijk weer een punt gepakt. In de eigen Gofferthad de thuisploeg in de eerste helft de beste van het spel en had enkele goede mogelijkheden. In de tweede helft beet ook Willem II wat van zich af, maar beide teams ontbeerde een scherp vizier voor de goal, waardoor het 0-0 werd en zowel N.E.C. als Willem II bijna onderaan de ranglijst blijven bungelen.

N.E.C. Nijmegen

0 - 0

Willem II

 
Gele kaart: Fomitschow (N.E.C. Nijmegen), Van Anholt, Ojo, Croux (Willem II)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 10.800
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Delle
Dyrestam
Dumic
Golla
Fomitschow
Bikel
Von Haacke (Kadioglu/65)
Breinburg
Ofosu (Lundholm/87)
Awoniyi (Grot/90 2)
Mayi
  Lamprou
Van Anholt
Lachman
Peters
Tshimanga (Heerkens/46)
Ojo
Falkenburg
Van den Boomen
Croux
Sol (Ogbeche/87)
Andrade (Haye/65)

Thuisfans juichen na MotoGP Aragon

De Grand Prix van Aragon in de MotoGP is gewonnen door Marc Marquez. De Spanjaard won voor eigen publiek met overmacht, hoewel de eerste ronden nog wat problemen opleverden. 

De start en de eerste bochten leverden al direct een hevig gevecht op tussen vooral Maverick Viñales, polesitter Marquez, Valentino Rossi en Jorge Lorenzo. Viñales was degene die daar als winnaar uit de bus kwam en op zijn Suzuki de leiding pakte, maar een rondje later nam Marquez de kop al over. Die moest hij na een fout echter weer afstaan en de Hondacoureur viel zelfs terug tot plek vijf. 

Viñales nam de leiding terwijl achter hem Rossi wat tijd nodig had om teamgenoot Lorenzo te passeren. Nadat dat gelukt was kon Il Dottore in rap tempo naar Viñales rijden, waarna hij de leiding al snel overnam. Een remfout van Viñales koste hem de tweede plek, want Marquez kwam er vervolgens weer snel onderdoor. 

De Spanjaard had niet veel ronden nodig om het gat naar Rossi te dichten en nadat dat eenmaal gelukt was duurde het ook niet lang voor hij de Italiaan passeerde en de leiding overnam. Rossi leek het halverwege de race wat lastig te krijgen, wat kansen bood voor de ruim één seconde achter hem rijdende Lorenzo en Viñales. 

Met zes ronden te rijden had Lorenzo de aansluiting bij teamgenoot Rossi weer te pakken, met Viñales in het wiel. De Suzukirijder maakte een flinke fout en leek kansloos om zich in de strijd om het podium te mengen, maar Lorenzo opende de aanval op zijn teamgenoot. Dat leverde even een mooi gevecht op, maar na een fout van Rossi was die strijd gestreden. Marquez reed onbedreigd naar de zege, voor de Yamaha's van Lorenzo en Rossi. Viñales eindigde op plek vier, voor een knappe vijfde plek van Cal Crutchlow.

GroenLinks zet in op kabinet zonder VVD

GroenLinks moet het zo goed doen bij de komende Kamerverkiezingen, dat er een kabinet kan worden geformeerd zonder de VVD. Dat zei voorman van GroenLinks Jesse Klaver zondag in het tv-programma Buitenhof.

"Ik wil dat links heel groot wordt, ik wil het allerbeste resultaat ooit." Dan kan hij bijvoorbeeld regeren met SP en PvdA, maar eventueel ook met D66 (dat dan nog wel "een stukje naar links moet schuiven") en verder bijvoorbeeld het CDA, aldus Klaver.

Hij wil een "veel menselijker kabinet". De liberalen regeren volgens hem al veel te lang en de ongelijkheid die hij in ons land waarneemt, kun je volgens Klaver "niet los zien van de VVD die aan de macht is." Hij hoopt ook veel mensen aan te spreken die al langer niet stemmen.

In de laatste peiling van Maurice de Hond komen de linkse partijen (D66 meegeteld) tot 53 zetels. Ook met het CDA erbij kan er nog geen linkse meerderheid worden gevormd.

GroenLinks zet in op kabinet zonder VVD
GroenLinks zet in op kabinet zonder VVD (Foto: ANP)

Agenten bekogeld bij feest Amsterdam-Zuidoost

Agenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekogeld door bezoekers van een feest in Amsterdam-Zuidoost na meldingen van geluidsoverlast. De ME en de Koninklijke Marechaussee kwamen er uiteindelijk ook aan te pas.

Agenten gingen naar het feest dat bezocht werd door zo'n tweehonderd mensen. Toen de muziek op verzoek van de politie zachter was gedraaid, werden ze bekogeld met onder meer stenen. Een agent werd geraakt, maar raakte niet gewond.

De agenten trokken zich terug en kregen later versterking van de ME en de Koninklijke Marechaussee, waarna de feestgangers uiteen werden gedreven. Er is een persoon aangehouden wegens belediging van een agent.

In Vlissingen is een motorrijder aangehouden, omdat hij inreed in op agenten die toezicht hielden op het uitgaanspubliek. De agenten maanden hem te stoppen, maar in plaats daarvan gaf hij meer gas en reed op hen in. Niemand raakte gewond.

Agenten bekogeld bij feest Amsterdam-Zuidoost
Agenten bekogeld bij feest Amsterdam-Zuidoost (Foto: ANP)

Clinton en Trump nek-aan-nek

Aan de vooravond van hun eerste televisiedebat liggen Democrate Hillary Clinton en Republikein Donald Trump nek-aan-nek in de peilingen voor de verkiezingen voor het presidentschap. Clinton weet 46 procent van de Amerikanen achter zich, Trump kan rekenen op 44 procent.

Uit de peiling van de krant The Washington Post en het tv-programma ABC News blijkt dat de geregistreerde kiezers het tweetal evenveel stemmen geven: ieder 41 procent. In de Verenigde Staten moeten kiesgerechtigden zich eerst registreren voor ze daadwerkelijk een stem mogen uitbrengen.

De kandidaat van de Libertarian Party, Gary Johnson, blijft in de twee peilingen steken op respectievelijk 5 en 7 procent. De kandidaat van de Green Party, Jill Stein, komt nog lager uit, 1 en 2 procent. Dit tweetal mag niet meedoen aan het tv-debat. Clinton en Trump treden maandagavond op tv aan voor het tweegesprek waar veel Amerikanen reikhalzend naar uitzien.

Clinton en Trump nek-aan-nek
Clinton en Trump nek-aan-nek (Foto: ANP)

Politie beëindigt actie Identitair Verzet

De politie heeft zondagmiddag in Rotterdam een einde gemaakt aan een actie van de protestbeweging Identitair Verzet. Een handvol actievoerders was op het dak geklommen van een schoolgebouw aan de Sikkelstraat. Ze protesteerden tegen de komst van een islamitische stichting in het pand. Er zijn vijf man opgepakt.

Op Facebook spreekt de actiegroep zelf van een urenlange bezetting. Volgens hen heeft de organisatie die het pand heeft gekocht banden met terroristische organisaties.

Het Identitair Verzet is naar eigen zeggen "een Groot-Nederlandse actiegroep welke zich weert tegen de toenemende immigratie en islamisering, maar bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit".

Politie beëindigt actie Identitair Verzet
Politie beëindigt actie Identitair Verzet (Foto: ANP)

Frankrijk pakt weer terreurverdachten op

De Franse justitie heeft twee jonge vrouwen aangehouden op verdenking van het beramen van terreuraanslagen. Het gaat om twee vrouwen uit Nice, van respectievelijk 17 en 19 jaar oud. Ze werden al medio september opgepakt.

Het tweetal had contact met de beruchte Franse jihadist Rachid Kassim, de man die wordt beschouwd als de spil van meerdere aanslagen in Frankrijk. Deze 29-jarige in Frankrijk geboren terrorist verblijft vermoedelijk in Irak of Syrië. De jonge vrouwen hebben tijdens verhoor toegegeven met Kassim over een aanslag te hebben gesproken, maar daarvan later te hebben afgezien.

De afgelopen weken hebben de Franse veiligheidsdiensten al minstens vier jonge verdachten opgepakt die met Rachid Kassim in contact stonden.

Frankrijk pakt weer terreurverdachten op
Frankrijk pakt weer terreurverdachten op (Foto: ANP)

Arrestatie na achtervolging en schoten

De politie heeft in Rotterdam een man aangehouden, na een achtervolging waarbij een agent schoot en een verdachte in zijn arm werd geraakt. In de auto van de verdachte, een 24-jarige man uit Dordrecht, zijn later een vuurwapen en drugs aangetroffen.

De achtervolging zaterdagavond begon bij een gewone controle. De auto met twee inzittenden vluchtte weg en het kwam tot een achtervolging door druk verkeer. Een politieagent schoot en raakte een van de inzittenden.

De vluchtauto stopte bij een sportvereniging waarop de mannen wegrenden. De gewonde man is teruggevonden in een greppel en gaf zich pas over na een waarschuwingsschot. De tweede man wist te ontkomen.

De kantine van de sportclub zat bij het zoeken naar de mannen vol met zo'n vijftig mensen. Zij moesten voor hun veiligheid een tijdje binnenblijven.

Arrestatie na achtervolging en schoten
Arrestatie na achtervolging en schoten (Foto: ANP)

Daklozen roken jonko's in gebouw justitie

In België is men zoals gebruikelijk weer lekker bezig. Deze keer is het een stel daklozen in Luik gelukt om in te breken in een gebouw van het Belgische Openbaar Ministerie, om eens een lekkere joint op te steken in het bureau van de procureur-generaal.

Ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen van de afgelopen tijd bleek het een fluitje van een cent om het gebouw van justitie binnen te komen. De daklozen verborgen zich tijdens kantooruren in het gebouw; eenmaal na kantoortijd waren ze ingesloten, en konden ze rustig hun gang gaan. Dat was het signaal om even flink de beest uit te hangen; er werd wiet gerookt, de koelkast werd leeggeroofd en de uiteraard ruim aanwezige wijnvoorraad werd opgedronken.

Pas de volgende dag werd het euvel opgemerkt door medewerkers van het Belgische OM, door de penetrante wietlucht die in het gebouw hing. De daklozen hadden toen inmiddels de plaat gepoetst; er is geen melding gedaan van enige arrestaties in verband met dit voorval. Saillant genoeg bevindt het getroffen gebouw zich pal naast het gebouw van de lokale anti-terrorisme-unit, hetgeen vragen doet oproepen over de gehanteerde veiligheidsmaatregelen.

Cannabisgebruik verlaagt IQ (ANP)
Justitie in België: daar steek je wat van op.

Lowes wint teleurstellende Moto2-race Aragon

Sam Lowes heeft de Grand Prix van Aragon in de Moto2 gewonnen. De Brit was op MotorLand Aragon oppermachtig, ook al was de race voor de neutrale toeschouwer nauwelijks het kijken waard.

De top-2 van de kwalificatie gingen in de race ook gelijk aan de kop. Alex Marquez pakte de leiding, voor polesitter Lowes, die de koppositie echter al snel terugpakte. De twee namen in rap tempo afstand van de rest, aangevoerd door Thomas Lühti, Lorenzo Baldassari en Takaaki Nakagami. Daarachter werd flink gevochten in de wereldtitelstrijd, waarin Johann Zarco aan de leiding gaat, voor Alex Rins. Zarco had het tempo totaal niet te pakken en lag op de tiende plek, terwijl Rins in een fel duel met Jonas Folger verwikkeld was om de zesde plek.

Lang gebeurde er bijzonder weinig, behalve het langzaam naar voren rijden van Franco Morbidelli. In de slotronden was Lowes al lang en breed weggereden bij medekoploper Marquez, die zich in de laatste ronde toch nog ernstig druk moest gaan maken om zijn teamgenoot Morbidelli. Die kwam nog erg dichtbij en opende in de laatste bochten zelfs flink de aanval, maar Marquez kon dat nog afslaan en raasde als tweede over de streep. Het was het eerste Moto2-podium voor de Moto3-wereldkampioen van 2014 en het jongere broertje van dubbel MotoGP-kampioen Marc. 

Wat verder naar achteren werd de strijd om de leiding in het WK nog uitgevochten door Rins en Zarco. De Spanjaard werd zesde, Zarco achtste, waardoor de Fransman de leiding in het WK met één punt voorsprong in handen houdt. 

Meer dan de helft vindt Ruttes 'pleur op' kunnen

In de week van Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen was er veel aandacht voor de uitspraak van premier Mark Rutte in het programma Zomergasten. Als reactie op de onlusten rond de couppoging in Turkije zei hij dat Turkse Nederlanders die gebruik maken van hun recht om te demonstreren maar daarbij journalisten het werk onmogelijk maken "zelf maar op moeten rotten". 

Tijdens het debat in de Kamer werd hij door diverse partijen, waaronder coalitiepartner PvdA, aangevallen op deze uitspraak. Het zou niet premierwaardig zijn, en ook zou hij zijn woorden niet omzetten in daden.

Rutte onder vuur om 'pleur op' (Foto: ANP)
Rutte onder vuur om 'pleur op' (Foto: ANP)

Maurice de Hond ondervroeg zijn opiniepanel over deze uitspraak, en 59% vindt dat de premier zijn uitspraak moet kunnen doen in deze situatie. Niet geheel verrassend zijn de verschillen tussen de partijen groot: 87% van de VVD-stemmers en 85% van de PVV-stemmers stemt in, terwijl 75% van de Groenlinksers en 70% van de PvdA-stemmers de uitspraken juist afwijst.

Het debat na Prinsjesdag heeft geen grote verschuivingen opgeleverd in de wekelijkse zetelpeiling. De PVV verliest een zetel en de VVD wint er een, waardoor het verschil tussen de twee nog slechts één zetel bedraagt. De PvdA en D66 winnen een zetel, waar VNL en GroenLinks een zetel kwijtraken in deze peiling.

Maurice de Hond bevroeg zijn panel ook nog naar het idee van Hans Wiegel om de verkiezingen te vervroegen. 64% blijkt voorstander, ongeveer een kwart ziet dat niet zitten.

Bekele komt zes seconden tekort voor wereldrecord marathon

Kenenisa Bekele heeft op enkele seconden naast het wereldrecord op de marathon gegrepen. De Ethiopiër liep in Berlijn naar de zege in 2:03.03 uur, zes seconden boven het wereldrecord.

De marathon in Berlijn vertrok razendsnel en al vrij snel liep men dik een halve minuut onder het schema van het wereldrecord van Dennis Kimetto (2:02.57). Met name de Keniaan Wilson Kipsang was goed op dreef. Richting de 40 kilometer - het tempo lag inmiddels ruim boven het wereldrecord - ging hij er vandoor en leek hij op weg naar de zege, maar dat was buiten Bekele gerekend.

De drievoudig olympisch kampioen op de baan haalde Kipsang weer bij en kende een geweldig slot. Dat bracht de snelste tijd ooit plotseling weer in zicht, maar hij kwam uiteindelijk zes seconden tekort. Zijn tijd van 2:03.03 is wel de tweede tijd ooit gelopen, twee seconden sneller dan Eliud Kipchoge eerder dit jaar in Londen. Kipsang werd in 2:03.13 tweede, de gedeeld vierde tijd ooit.

Zinderende race beslist WK Moto3

Brad Binder heeft zich op MotorLand Aragon laten kronen tot wereldkampioen in de Moto3. De Zuid-Afrikaan kwam in de Grand Prix van Aragon als tweede over de finish, wat voldoende was om ruim voor het einde van het seizoen de wereldtitel veilig te stellen. 

Polesitter Enea Bastianini pakte - met een mooie wheelie - de leiding en werd gelijk gevolgd door Jorge Navarro, Aaron Canet en Binder. Bo Bendsneyder kende een veel mindere start: vanaf de negende plek leverde hij direct twee plaatsen in en krap een ronde later lag hij al rond de zestiende plek. De eerste ronde was gelijk het einde voor onder meer Maria Herrera, Jakub Kornfeil en Nicolo Bulega, die gezamenlijk onderuit gingen. 

Bastianini, Navarro, Binder, Canet, Philipp Ötl en Gabriel Rodrigo vormden na enkele ronden de kopgroep, maar onder leiding van de bloedsnelle Fabio DiGiannantonio kwamen nog zo'n vijf man aansluiten. Vooral DiGiannantonio zelf kon zich flink naar voren vechten. De jonge Italiaan schoof zelfs helemaal naar voren en lag binnen de kortste keren op de tweede plek, vol in strijd met leider Binder.

De laatste zes ronden van de race lieten weer eens zien waarom de Moto3-races zo vaak de toprace van het weekeinde zijn. Binder, Navarro, Bastianini en DiGiannantonio kwamen los van de rest en gingen een zware strijd aan om de zege. In bijna elke bocht werd wel van positie gewisseld, maar uiteindelijk was het Navarro die de boel het best op orde had en zegevierde. De camera's waren echter op Binder gericht, want hij pakte met nog vier races te gaan de wereldtitel. Bastianini werd derde, megatalent DiGiannantonio moest genoegen nemen met plek vier.

Zelfmoordterrorist doodt zeven mensen

Een Islamitische zelfmoordterrorist heeft zich zondag in een winkelstraat in Bagdad opgeblazen. Hij nam zeven omstanders mee de dood in. Zeker 28 mensen raakten gewond.

De explosie vond volgens de politie plaats in de westelijke wijk Iskan, waar overwegend sjiieten leven. Het soennitische Islamitische Staat pleegt vaker dit soort aanslagen in Irak. De terroristische organisatie heeft echter de verantwoordelijkheid voor de aanslag van zondag nog niet opgeëist.

Zelfmoordterrorist doodt zeven mensen
Zelfmoordterrorist doodt zeven mensen (Foto: ANP)

Fun met Funda #28 Het hondenparadijs

In Lelystad staat al een tijdje het huis van Martin Gaus te koop. Het optrekje aan de Platinastraat 76 moet € 750.000,- opbrengen. Wat krijg je daar voor terug? Onder andere een buiten- en binnenzwembad, een thuisbioscoop, fitnessruimte en een eigen sauna. Met een woonoppervlakte van 472 vierkante meter beschik je over flink wat ruimte in ieder geval! 

Platinastraat 76 (Foto: Funda)
Platinastraat 76 (Foto: Funda)

Saaie tweede race brengt Catsburg vierde plek in Shanghai

Nick Catsburg heeft de tweede WTCC-race op het circuit van Shanghai afgesloten op de vierde plek. Het werd een saaie hoofdrace, waarin de start de uitslag voorin al bepaalde.

Die start was erg matig van de Nederlander, die met zijn Lada vanaf de tweede plek vertrok. Yvan Muller en Mehdi Bennani gingen hem gelijk al voorbij, terwijl polesitter José Maria Lopez de leiding stevig in handen nam. De Argentijn, al zeker van de titel, zou ook geen moment meer bedreigd worden en pakte nog maar eens een zege. Bennani kon Muller nooit serieus aanvallen en moest achter de Fransman genoegen nemen met plek drie, terwijl Catsburg nauwelijks een echte kans leek te maken op het podium. Ook Tom Coronel kende een weinig bijzondere race: hij kwam als tiende over de finish. 

'Kiezer voelt wel voor vervroegde verkiezing'

De meeste kiezers lijken wel te voelen voor vervroegde verkiezingen. VVD-mastodont Hans Wiegel opperde onlangs de stembusgang al in januari te houden omdat de campagne nu al zo vroeg is begonnen en omdat er toch nog maar weinig echte besluiten zullen vallen. Een nieuwe regering kan dan twee maanden eerder beginnen.

Volgens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond onder het volk kan 64 procent zich daar wel in vinden. Onder de voorstemmers vooral PVV-kiezers (82 procent), SP (69 procent) en CDA (65 procent). Een kwart is er tegen, vooral vanuit PvdA-huize.

De verkiezingen staan gepland voor medio maart.

'Kiezer voelt wel voor vervroegde verkiezing'
'Kiezer voelt wel voor vervroegde verkiezing' (Foto: ANP)

'Hemels paleis' stort neer op aarde

In 2011 heeft China het 8,1 ton wegende ruimtestation Tiangong-1 (hemels paleis) met een raket gelanceerd. Al enige maanden gonsde het van de geruchten dat ze de controle erover kwijt zouden zijn, het ruimtestation gedraagt zich namelijk niet zoals de bedoeling is. Op 20 september bevestigde het Chinese staatspersbureau Xinhua het gerucht.

De amateurastronoom Thomas Dorman waarschuwde hiervoor al in juni in een artikel op space.com: "Als ik het bij het rechte eind heb, durf ik te wedden dat de Chinezen tot het laatste moment wachten met het bekendmaken van het nieuws."

Volgens China zal Tiangong-1 de aarde in de 2e helft van 2017 treffen. Een preciezere datum is niet bekend. Reden voor ongerustheid, want als je niet weet wanneer hij neerkomt, weet je ook niet waar hij neerkomt. Volgens informatie uit China zal hij in de dampkring verbranden. 

De gerenommeerde astrofysicus Jonathan McDowell van Havard University is het daarmee eens, maar motoronderdelen en andere harde brokstukken zullen de tocht door de atmosfeer overleven en op aarde inslaan, zo denkt hij. "Bepaalde fragmenten van zo'n 100 kilo zullen de aarde raken. Dit zal echter niet tot een enorme ramp leiden, zelfs als de brokstukken tegen de verwachting in in een dichtbevolkt gebied inslaan. Ze kunnen een auto of een huis verwoesten, en zo'n brokstuk geeft een flinke knal als het inslaat, maar de schade zal niet catastrofaal zijn."

Sudanese migrant in Calais door trein gedood

Een Sudanese migrant (28) is zaterdag in Calais om het leven gekomen toen hij door een trein werd aangereden. De man zou op een gesloten spoorwegovergang zijn aangereden, melden lokale media.

Calais is berucht door de duizenden vluchtelingen die er verblijven in de hoop per vrachtwagen, trein of te voet door de Kanaaltunnel in Groot-Brittannië te geraken. Dit jaar zijn er in Calais al dertien vluchtelingen bij pogingen daartoe om het leven gekomen. De autoriteiten nemen steeds meer maatregelen om de haven, de treinemplacementen en de wegen in de Franse havenstad af te schermen.

In het grotendeels illegale vluchtelingenkamp verblijven volgens de plaatselijke autoriteiten naar schatting 6500 tot 7500 vluchtelingen. President Hollande, die Calais maandag bezoekt, wil alle vluchtelingen uit de stad weghalen en overbrengen naar opvangcentra elders in het land.

Sudanese migrant in Calais door trein gedood
Sudanese migrant in Calais door trein gedood (Foto: ANP)

Mother Russia Bleeds

Gamer aller Länder, vereinigt euch: Mother Russia Bleeds neemt ons op een geschiedenistripje naar de Sovjet-Unie van de jaren tachtig, waarbij we als chagrijnige verslaafde Russen iedereen die ons in de weg staat afrossen. Maar niet alleen de setting van Mother Russia Bleeds, ook het genre is een ode aan de games van weleer: beat 'em ups kenden hun gloriedagen in de tijd van de arcadehallen en Le Cartel Studios probeert met Mother Russia Bleeds het genre weer opnieuw leven in te blazen.

Brandweer waarschuwt voor natuurbranden

De brandweer waarschuwt zondag voor natuurbranden in enkele gebieden in Nederland. Voor Zeeland en sommige gebieden in Overijssel geldt code geel wegens droogte.

De brandweer roept mensen daarom op extra voorzichtig te zijn met vuur en niet per ongeluk een natuurbrand te veroorzaken door het weggooien van een sigaret. Ook adviseert de brandweer glas in een prullenbak te doen. Glas kan als een vergrootglas werken en brand veroorzaken in een dor gebied.

Weerplaza verwacht dat zondag weer een warmterecord wordt gebroken. Het is in De Bilt op 25 september nog nooit warmer geweest dan 23,7 graden, maar de verwachting is dat dit record uit 1956 zondag sneuvelt.

Brandweer waarschuwt voor natuurbranden
Brandweer waarschuwt voor natuurbranden (Foto: ANP)

Catsburg vijfde in enerverende WTCC-race Shanghai

Nick Catsburg heeft de openingsrace van het WTCC-weekeinde in Shanghai afgesloten als vijfde. De Nederlandse Ladacoureur vertrok als negende, maar een goede openingsfase en wat geluk brachten hem een goede vijfde plaats bij de finish.

Catsburg kende net als landgenoot Tom Coronel een matige start, maar kwam vooral na een ijzersterke tweede ronde opstomen naar de zesde plek. John Filippi kon niet lang genieten van zijn poleposition: de Fransman vertrok slecht, viel de nodige plaatsen terug en lag er na amper twee ronden al uit, wat de safety car op de baan bracht.

Norbert Michelisz was lang de grote man op kop, met Tom Chilton en Gabriele Tarquini achter zich. Even na de helft van de race raakten Chilton en Tarquini echter stevig met elkaar in de clinch in het gevecht om plek twee, wat als resultaat had dat beiden uitvielen. Thed Björk kon daardoor in zijn Volvo gratis opschuiven naar de tweede plek, voor Yvan Muller en Catsburg.

Björk probeerde regelmatig de leiding te pakken, maar in de slotronde lukte het dan eindelijk. De Zweed tikte Michelisz aan, waardoor een deel van de achterbumper van de Hongaar van zijn auto viel. Björk kon er voorbij, maar zijn achterwielophanging was gebroken. Toch kon hij zijn Volvo nog door de resterende bocht sturen en zijn eerste WTCC-zege ooit pakken. De achterbumper van Michelisz kwam ondertussen voor de auto van Catsburg terecht, die het ding ongewild voorop zijn auto had. Dat koste hem dusdanig veel snelheid dat kampioen José Maria Lopez hem in de allerlaatste bocht nog in kon halen, waardoor Catsburg als vijfde eindigde. Coronel kwam als zevende over de streep.

Om 9.50 uur Nederlandse tijd begint de hoofdrace. Daarin start Catsburg na een fantastische kwalificatie als tweede.

Verdachte schietpartij Washington opgepakt

Een man die verdacht wordt van een fatale schietpartij in Burlington in de staat Washington, is gearresteerd. Dat meldt de politie in de nacht van zaterdag op zondag. Het gaat om de 20-jarige Turkse immigrant Arcan Cetin, meldt USA Today.

Arcan Cetin
Arcan Cetin

Vrijdagavond laat opende een man het vuur in een winkelcentrum. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. De verdachte was na het schietincident gezien toen hij naar een snelweg in de buurt van het winkelcentrum liep.

Uiteindelijk arresteerde de politie de mogelijke dader zonder verdere problemen in het nabijgelegen plaatsje Oak Harbor.

Update:

Bericht aangevuld met linkjes en de naam en foto van de dader.

Verdachte schietpartij Washington opgepakt
Verdachte schietpartij Washington opgepakt (Foto: ANP)

Kipsang gaat voor wereldrecord marathon in Berlijn

Atleet Wilson Kipsang gaat zondagochtend tijdens de marathon van Berlijn voor een nieuw wereldrecord. Dat heeft de Keniaan voorafgaand aan de wedstrijd laten weten. De vorige zes wereldrecords zijn allemaal neergezet in de Duitse hoofdstad, waar de omstandigheden vaak gunstig zijn en het parcours snel is.

Met zijn winnende tijd van 2:03.23 uur liep de nu 34-jarige Kipsang in 2013 al een nieuw wereldrecord, maar daar kon hij krap een jaar van genieten. In 2014 was het immers zijn landgenoot Dennis Kimetto die eveneens in Berlijn naar een fabuleuze tijd snelde van 2:02.57 uur, het huidige wereldrecord.

"Ik heb erg goed getraind en heb er het volste vertrouwen in dat ik weer een echte poging kan doen om het wereldrecord te verbreken", liet Kipsang weten. "Zeker als je op dit niveau voor toptijden loopt krijg je nogal wat sleet op je lichaam, maar ik ben volledig geconcentreerd op het record. In 2013 liep ik hier de beste wedstrijd van mijn carrière, dus ik heb goede herinneringen aan Berlijn."

Naast Kipsang is ook zijn landgenoot Emmanuel Mutai van de partij. Hij liep in 2014 achter Kimetto naar 2:03.13, de derde tijd ooit gelopen. Ook Kenenisa Bekele loopt mee. De Ethiopische legende op de baan heeft een persoonlijk record van 2:05.04 en hoopt daar zondag een flink stuk vanaf te lopen. 

De marathon van Berlijn start om 9.15 uur en is live te zien op ARD.

Forum voor Democratie wil Kamer in

Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat heeft oprichter Thierry Baudet zondagochtend laten weten. De groep wil een politieke partij worden om "het systeem van binnenuit open te breken".

Als partij wil Forum gaan voor bindende referenda over immigratie in Europa en voor het gekozen burgemeesterschap. Baudet kondigt aan met een "verrassende lijst" te zullen komen.

Het is de groep een doorn in het oog dat het 'nee' van het Oekraïne-referendum door het kabinet nog steeds wordt genegeerd. Baudet was een van de initiatiefnemers van dat referendum, waarbij het Nederlandse volk zich kon uitspreken over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Forum voor Democratie noemt zich op zijn website "een nieuwe, euro-realistische denktank".

Forum voor Democratie wil Kamer in
Forum voor Democratie wil Kamer in (Foto: ANP)

Wooncomplex van vier etages in Rome ingestort

In Rome is zaterdagavond een wooncomplex van vier etages ingestort. De 110 bewoners van het gebouw konden juist op tijd in veiligheid worden gebracht.

De bewoners alarmeerden zelf de brandweer toen plotseling scheuren in de muren ontstonden en rondom vreemde geluiden waren te horen. De brandweer evacueerde aanvankelijk slechts een deel van het pand, maar de angstige bewoners van het andere stuk vluchtten zelf de straat op. Terecht, want het hele pand begaf het.

Over de oorzaak is nog niets bekend.

Wooncomplex van vier etages in Rome ingestort
Wooncomplex van vier etages in Rome ingestort (Foto: ANP)

Apekop maakt afscheidsrondje

Driehonderd mensen maken zondag een bijzondere treinreis mee. Ze mogen plaatsnemen in de Mat '64, ook wel de Apekop, een trein van Nederlandse oorsprong waarvan er ooit honderden rondreden. De reis begint in Maastricht en eindigt in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Mat '64 is een afkorting van materiaal 1964. De gele trein met z'n bolle voorkant was ruim vijftig jaar een bekend gezicht op het Nederlandse spoor. Afgelopen voorjaar gingen de laatste rijtuigen uit de dienstregeling.

De NS-machinisten Linda Kool en Frank Scharloo namen het initiatief voor een ereronde van de Apekop. De reis gaat via Eindhoven, Arnhem en Zwolle naar station Maliebaan in Utrecht. Onderweg laten zeventig tegemoetkomende treinen een eresaluut horen. Zeven machinisten en tien conducteurs lossen elkaar af tijdens de zeven uur durende rit.

Bij de NS hadden duizend mensen zich gemeld voor het afscheidsrondje, van wie er driehonderd zijn uitverkoren.

Apekop maakt afscheidsrondje
Apekop maakt afscheidsrondje (Foto: ANP)

Man vast voor hacken account Pippa Middleton

De Britse politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het hacken van de iCloud-account van Pippa Middleton, de schoonzus van de Britse prins William. Het gaat om een 35-jarige inwoner van het district Northamptonshire, aldus de zender Sky News.

Volgens Britse media zijn bij het hacken mogelijk 3000 foto's uit de iCloud-account van Pippa gestolen. Het zou onder meer gaan om privéfoto's van prins George en prinses Charlotte, de kinderen van prins William en Kate.

William en Kate beschermen hun privacy en die van hun twee kinderen zo veel mogelijk. Zo worden slechts mondjesmaat foto's van het prinsje en prinsesje vrijgegeven. Kate kreeg onlangs nog gelijk van de Independent Press Standards Organisation toen ze een klacht indiende vanwege paparazzifoto's van George op een politiemotor, die Britse media in mei afdrukten.

Man vast voor hacken account Pippa Middleton
Man vast voor hacken account Pippa Middleton (Foto: ANP)

Beelden schietpartij Charlotte vrijgegeven

De politie van de Amerikaanse stad Charlotte heeft zaterdag de beelden vrijgeven van de schietpartij waarbij de 43-jarige Keith Scott om het leven kwam. Daarop is niet te zien of Scott een vuurwapen in zijn hand had.

Videobeelden die gemaakt zijn vanuit een politieauto laten zien dat Scott uit zijn auto stapt, met zijn armen langs zijn zij achteruit loopt en vervolgens wordt neergeschoten. Op ander videomateriaal, gemaakt door een agent, is Scott staand zichtbaar naast zijn auto met zijn armen naar beneden. Daarna is Scott pas in beeld als hij is neergeschoten. Op beide video's is het onduidelijk of hij een wapen had.

De politie heeft naast de videobeelden ook foto's vrijgegeven van het vuurwapen en de cannabis die Scott bij zich zou hebben.

De afgelopen dagen gingen demonstranten de straat op, omdat ze wilden dat door agenten gemaakte beelden van het doodschieten van de zwarte man zouden worden vrijgegeven. De politie weigerde eerst aan die eis toe te geven, omdat dit het onderzoek naar de schietpartij zou kunnen beïnvloeden. Zaterdag zei politiechef Kerr Putney dat de videobeelden toch vrijkomen.

Scott werd dinsdagavond dodelijk getroffen door een politiekogel. Een agent schoot toen hij uit zijn auto stapte. Hij had volgens de politie een vuurwapen in zijn hand. Familieleden en enkele bekenden van Scott zeiden dat het om een boek ging.

Putney liet op voorhand weten dat op de videobeelden niet te zien is dat Scott een wapen draagt. De politiechef zei dat de beelden alleen "onvoldoende" zijn om te bewijzen dat de verdachte een wapen in zijn hand had. "Je kan iets in de hand zien en dat hij richtte op een agent", aldus Putney over het videomateriaal.

Beelden schietpartij Charlotte vrijgegeven
Beelden schietpartij Charlotte vrijgegeven (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: Prima weer vandaag

De afgelopen nacht daalde de temperatuur naar zo'n 9 tot 14 graden. Vandaag wordt het fraai zonnig weer met temperaturen in het zuidoosten tot 25 graden. Later in de middag komt er vanuit het zuidwesten bewolking het land binnen en trekt er een gebied met buiige regen van west naar oost over het land. Tijdens deze bui kan het krachtig waaien, hierna neemt de wind weer sterk af.

Een fijne zondag!

Zon op 07:29
Zon onder 19:34
Zonkracht

3 / 2

Nederland
 

 

Luchtballonnenfestival Kastrel Hoensbroek (Foto: Luuntje)
Luchtballonnenfestival Kastrel Hoensbroek (Foto: Luuntje)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1944 De bevrijding van Helmond tijdens de Tweede Wereldoorlog.
1956 De eerste trans-Atlantische telefoonkabel wordt in gebruik genomen.
1972 De bevolking van Noorwegen stemt tegen lidmaatschap van de EEG.
1977 Begrafenis van Steve Biko in Zuid-Afrika.
1996 Een Douglas DC-3 (Dakota) van de Dutch Dakota Association stort neer, waarbij alle 32 inzittenden om het leven komen. Het ongeluk staat bekend als de Dakotaramp.
2005 De World Solar Challenge gaat van start, de wedstrijd werd door het Delftse Nuon Solar Team met de Nuna 3 gewonnen.
2016 De Mat '64, het treinstel is ook bekend als "apekop" rijdt zijn allerlaatste ritje. Het traject is Maastricht-Utrecht, eindbestemming Spoorwegmuseum.

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.

Do The Right Thing-acteur Bill Nunn overleden

De Amerikaanse acteur Bill Nunn is gisteren op 62-jarige leeftijd overleden. De filmster, die vooral bekend werd met zijn rol van Radio Raheem in de Spike Lee-film Do The Right Thing, leed al geruime tijd aan kanker en overleed in zijn woning in Pittsburgh. Het treurige nieuws werd door zijn vrouw Donna bekend gemaakt.

Nunn maakte in 1988 zijn debuut in de film School Daze van Spike Lee. Een jaar later zou hij zijn meest iconische rol van de gigantische Radio Raheem spelen in Do The Right Thing, gevolgd door rollen in Spike Lee-rolprenten als Mo' Better Blues en He Got Game. Ook was Nunn op het witte doek te aanschouwen in films als New Jack City, Cadillac Man, Regarding Henry, Sister Act, Things to Do in Denver When You’re Dead, de Spider-Man films van Sam Raimi, Candyman: Farewell to the Flesh, Kiss the Girls en The Legend of 1900.

Kinderen leren hun eigen licht te zijn in de wereld

Welke indruk krijgt een baby als het ter wereld komt? Een liefdevolle, levende en veilige plek, of een eenzaam, klinisch en liefdeloos oord? Zijn mensen blij met ‘m? Voelt het zich welkom, thuis en hebben de ouders de tijd en rust om hem te leren kennen?
Of krijgt het hier al een indruk van hoe gejaagd en egoïstisch mensen zijn en er geen aandacht is voor elkaar?

Uitslagen Eredivisie 24/09/2016 II

PSV heeft het Eredivisieduel tegen Excelsior met 1-3 gewonnen. De Eindhovenaren maakten het zich in Rotterdam onnodig lastig. In de tweede helft kwam Siem de Jong binnen de lijnen, waardoor hij bij PSV eindelijk in één team speelde met zijn broer Luuk. AZ heeft in eigen huis verrassend punten laten liggen tegen Go Ahead Eagles. In Alkmaar werd het 2-2.

Excelsior

1 - 3

PSV

26' Bruins (pen)   21' Narsingh
45+2' L. de Jong
83' Pröpper
 
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 4.400
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Muyters
Karami
Mattheij
Drost
Kuipers
Bruins
Vermeulen (Hadouir/79)
Koolwijk
Fredy
Hasselbaink (Pantic/58)
Ondaan (Faik/58)
  Zoet
Brenet
Isimat-Mirin
Moreno
Willems
Pröpper
Guardado (S.de Jong/84)
Ramselaar (Hendrix/69)
Narsingh
L.de Jong
Pereiro (Bergwijn/69)

AZ

2 - 2

Go Ahead Eagles

36' Weghorst (pen)
52' Weghorst
  66' Duits
87' Hendriks
 
Gele kaart: Luckassen (AZ), Lambooij (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 13.774
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Rochet
Johansson
Van Eijden
Vlaar
Haps
Luckassen
Van Overeem
Rienstra
Bel Hassani (Seuntjens/80)
Weghorst (Friday/86)
Dos Santos
  Zwarthoed
Lambooij
Fischer
Schenk
Groenbast
Brands (Bytyqi/55)
Duits
Ritzmaier (Teijsse/82)
Antonia (Hendriks/46)
Maatsen
Wolters
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.