FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 juni 2003

Grondwet van de EU binnen een jaar klaar

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grondwet van de Europese Unie moet nog voor de verkiezingen van het Europarlement, volgend jaar juni, klaar zijn. De Europese leiders hebben vrijdag tijdens een topontmoeting in de Griekse badplaats Porto Carras afgesproken vaart te zetten achter de onderhandelingen, die in oktober beginnen.

Een breed samengestelde denktank, de Conventie, heeft vorige week een ontwerp-grondwet gepresenteerd. Die vormt volgens de EU-leiders "een goede basis" voor het begin van een maandenlange speciale conferentie van de lidstaten. "We hebben een stevige basis, die we alleen nog maar hoeven te verfijnen", betoogde de Franse president Chirac na afloop van de top. Zowel hij als de Duitse kanselier Schröder hoopten nog eind dit jaar een akkoord te sluiten.

Wel wezen alle staats- en regeringsleiders op hun eigen verlanglijstjes. Nederland wil zijn vetorecht bij de meerjarenbegroting van de EU niet kwijtraken, Frankrijk wil het Europarlement geen zeggenschap geven in het landbouwbeleid en Spanje weigert zijn meer dan evenredige stemrecht in de Europese ministerraden op te geven. Toch was de stemming op de top positief, vindt premier Balkenende. "Er was geen sfeer van blokkades."

Volgens de ontwerpgrondwet moet de EU een meerjarige 'president' krijgen die de toppen voorzit. Vanaf 2009 wordt de Europese Commissie, het machtige dagelijks bestuur van de EU, kleiner en heeft niet langer elke lidstaat zijn eigen commissaris met stemrecht.

Ruim veertig aanhoudingen na drugscontrole

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 46 mensen zijn aangehouden bij een grote internationale drugscontrole op vrijdagmiddag en -avond. Aan de actie in Nederland namen ruim honderd medewerkers van de politie, douane en Koninklijke Marechaussee deel.

Er werd gecontroleerd in coffeeshops in Zuid-Nederland en op de grens met België. Daarnaast werd op de internationale HSL, de Thalys, gecontroleerd. In België, Frankrijk en Luxemburg werkten vierhonderd medewerkers van opsporingsdiensten aan de actie mee.

Met dergelijke acties willen de instanties het internationale drugsverkeer en de drugshandel tussen de vier landen terugdringen. De centrale coördinatie vond plaats onder leiding van een officier van justitie van het arrondissement Breda in het politiebureau in Breda. In Zuid-Nederland zijn bij de actie op rijks- en provinciale wegen 146 auto's gecontroleerd. Ook is een aantal vliegbewegingen naar Frankrijk gevolgd en gecontroleerd.

Naast twee kilo hennep, enkele grammen cocaïne en heroïne en wat XTC-pillen zijn bij de actie in Nederland 27 wapens, 350 gram diamanten, 2250 euro en twee auto's in beslag genomen. In totaal is voor een bedrag van 7945 euro aan transacties aangeboden.

100.000 euro voor Van Gogh's

martijnn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mocht je weten waar de twee schilderijen zijn die uit Het Van Gogh Museum in Amsterdam werden gestolen, dan moet je even naar het museum bellen. Het levert namelijk 100.000 euro op. Dat is de beloning die vandaag is uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de diefstal van de twee schilderijen vorig jaar.

De twee kostbare kunstwerken van Vincent van Gogh werden op 7 december uit het museum gestolen. Het gaat om Zeegezicht bij Scheveningen uit 1882 en Het uitgaan van de hervormde kerk te Nuenen uit 1884.

Het museum looft de beloning uit in samenwerking met de politie die de zaak nog steeds onderzoekt. Het tipgeld is volgens een woordvoerster van het museum afhankelijk van de staat waarin de schilderijen verkeren en wordt alleen uitbetaald bij teruggave van de doeken. Het museum zal de beloning van maximaal 100.000 euro zelf betalen.

Houten krijgt UFO-landingsbaan

Francky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Houten krijgt definitief een UFO-landingsbaan. De Bredase kunstenaar Martin Riebeek hoopt zijn kunstwerk in september op te leveren. De landingsbaan komt langs de A27, bij de afslag Houten. Daar worden twee rotondes omgebouwd.
Ufo Landingsbaan
Op de ene rotonde komt een verkeerstoren en op de andere een platform. De weg tussen de twee rotondes krijgt aan weerszijden blauwe zuilen, die van kleur veranderen wanneer er auto's rijden. De UFO's weten zo dat ze niet kunnen landen. Het kunstwerk kost 190.000 euro en is gesponsord door bedrijven en cultuurfondsen.

CD Review: Cosmic Gate - Back2Back

Het duo Cosmic Gate werd eigenlijk relatief laat bekend in Nederland. In thuisland Duitsland deden ze het prima en ook de Belgen waren dol op de trancy sound van singles als 'Exploration of Space', 'Fire Wire', 'The Drums' en natuurlijk de remix van 'Somewhere Over The Rainbow'. Gelukkig kent nu ook het grootste deel van Nederland dit Duitse dance-duo.


Cosmic Gate bracht half april hun eerste mix-cd, Back2Back uit. Niet meer splinternieuw dus, maar toch een review waard!

Festivalnieuws: Lowlands, Awakenings

Lowlands
Sinds de laatste festival-update heeft de Lowlands-organisatie weer een aantal nieuwe namen bekend gemaakt. Namelijk Electric Six, Vive La Fete, Spooks en Redman zullen eind augustus in Biddinghuizen te zien en te horen zijn. Nog niet bevestigd door Lowlands, maar wel door de bands zelf zijn Tom McRae, Moloko en Audiobullys.
Verder gaan in het geruchtencircuit onder anderen de namen van The White Stripes, Limp Bizkit, System Of A Down, Sum 41, Blur, Placebo, Hell Is For Heroes, Jay-Z, HIM, Slut, Tindersticks, Junkie XL en The Used rond. Geen van deze bands is echter nog bevestigd. Lowlands vindt plaats van 29 t/m 31 augustus in Biddinghuizen.

Awakenings
Op 5 juli vindt voor de derde maal het technofestival Awakenings plaats. Van 10.00 uur tot 24.00 uur kunnen naar schatting 15.000 techno liefhebbers hun hart ophalen in recreatiegebied Spaarnwoude west. Op het festivalterrein zullen twee tenten te vinden zijn: één voor harde techno en één voor experimentele techno. Daarnaast is er een Open Stage, waarop meer toegankelijke techno gedraaid zal worden. Daarnaast wordt er een aparte plek ingeruimd voor elektro. Op Awakenings zullen onder meer de volgende DJ's hun kunsten vertonen: Dave Clarke, Rush, Jerome, miss Ladida, Oscar Mulero, Stefano Richetta, Steve Rachmad, Surgeon, The Hacker en TLR. Daarnaast zijn er live-optredens van Alexander Kowalski feat. Raz O'Hara , Alter Ego , Legowelt en Pacou.

Aanklacht na schorsing wegens tekst op shirt

RedDevil085 vertaalde en submitte het volgende:

Een tiener uit New York meent dat haar school haar burgerrechten heeft aangetast, door haar te schorsen wegens het dragen van een shirt met de tekst 'Barbie is a Lesbian'. Het meisje heeft een aanklacht ingediend.

De advocaten van de 14-jarige Natalie Young (zelf openlijk lesbisch) menen dat het meisje door haar leraar is uitgelachen, omdat de tekst absoluut niet gepast zou zijn. Ook beweert het meisje dat de directeur haar op 10 april 2002 drie uur in zijn kantoor heeft vastgehouden, omdat hij weigerde haar terug te laten keren naar haar klas met het betreffende shirt aan.

Het meisje werd één dag geschorst. De directeur van de school dreigde haar naar huis te sturen als ze het t-shirt nog eens zou dragen. "Scholen kunnen niet doorgaan met deze selectieve onderdrukking van de vrijheid op meningsuiting", aldus advocaat Dan Perez. "Als ze een shirt had gedragen met de tekst 'Barbie supports the troops in the war in Iraq', zou ze een patriot genoemd worden."

Op een andere dag, voor het bovengenoemde incident, zouden leraren Young hebben gedwongen haar regenboogkleurige kralen uit haar haar te halen, zo beweert advocaat Perez. Overigens werd ze daar niet voor geschorst.

De rechtzaak is aangespannen tegen enkele leraren, het departement van onderwijs en de directeur van de school. "Het geld is niet het belangrijkste in deze zaak, maar als de jury besluit om Natalie's 'college' te financieren, is dat voor haar het beste", aldus de advocaat. Een woordvoerder van het departement van onderwijs wilde geen commentaar geven.

TNO: Vet eten goed voor peuters

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anders dan veel ouders misschien zullen denken is vet eten goed voor de gezondheid van peuters. Dat is de uitkomst van een onderzoek door TNO voeding, uitgevoerd bij 900 kinderen in de leeftijd van 9 maanden, 12 maanden en 18 maanden.

De ouders van de 900 kinderen hielden in een dagboek bij wat hun kinderen zoal aten en dronken. Hieruit is gebleken dat de ouders te weinig boter op de boterhammen van hun peuter(s) smeren. Kinderen in de groeifase hebben veel vet nodig voor het aanmaken van verschillende hersenfuncties.

De ouders van de peuters eten waarschijnlijk zelf ook brood zonder vettigheid en denken dat dat voor hun kinderen ook gezonder is, aldus TNO. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. TNO laat wel weten dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat peuters meer snoep, koekjes en chips gaan eten.

Aanhoudingen na brand in Driebergen

S7eph4n, j0han en Zeiklops hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De brand in sportcomplex Hoenderdaal in Driebergen van vannacht blijkt te zijn aangestoken. Net na middernacht heeft de politie twee 15-jarige jongens, uit Bunnik en Driebergen, gearresteerd.

Volgens de politie hadden de jongens op het sportcomplex een vuurtje gemaakt. Toen het ze niet lukte om dit weer te doven, meldden ze de brand in het gebouw. Vervolgens verlieten ze het complex. Dankzij getuigen konden de twee toch worden aangehouden.

Bij de brand raakte niemand gewond. Wel loopt de schade in de miljoenen.

Kroegbazen op Urk leggen de Bob droog

Petrovski had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kroegbazen op Urk en in de Noordoostpolder gaan met ingang van donderdag bij arrivering van klanten vragen of ze met de auto zijn en wie, als het om een groep(je) gaat, de Bob is. De uitbaters zullen er op toezien dat mensen met de auto, of mensen die de Bob zijn, geen alocohol krijgen.

De actie is een initiatief van de gemeente Noordoostpolder, Horeca Nederland, de politie en 3VO.

Trend in New York: tong in tweeën splijten

In New York is een nieuwe trend onder tieners en twintigers. Ze laten hun tong in tweeën splijten, zodat het op een slangentong lijkt. "Het is een kunstvorm", zegt T.J. McGillis, die de dienst aanbiedt voor 250 dollar. Het aantal mensen dat de tong heeft laten splijten wordt geschat op 1500 tot 2000.

Het proces is erg luguber. De tong wordt in een klem gezet, verdoofd en tot 5cm vanaf de voorkant ingesneden. Het bloed gulpt er vervolgens uit, wat schoongemaakt wordt met mondspoelmiddel. De twee delen van de tong moeten apart gehouden worden, totdat ze dichtgegroeid zijn. Veel mensen vinden het eng. Maar volgens velen is dit nog maar het begin: Doormidden gespleten pennissen zijn reeds in opkomst.

Klik hier voor een foto (Foto: Reuters)

Jaarlijkse prijzen voor poppodia uitgereikt

De Vereniging Nederlandse Poppodia (VNP) heeft op het jaarlijkse VNP-Gala de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Motel Mozaïque werd gekozen tot beste popfestival. Waterfront kreeg de onderscheiding voor het beste poppodium.

Ook Jan Smeets, de 'godfather' van Pinkpop, viel in de prijzen. Hij kreeg de Lifetime Achievement Award. Dit is een onderscheding die niet elk jaar wordt uitgereikt. Siebe Weide, directeur van de VNP, meende 'dat we iedereen die ervoor in aanmerking kwam, langzamerhand wel hadden gehad'. "Totdat we tot onze schrik ineens realiseerden dat wij Jan Smeets al die jaren over het hoofd hadden gezien", aldus Weide.

Verder werden er nog prijzen uitgereikt voor de beste directeur en de beste programmeur. Deze onderscheidingen gingen naar respectievelijk Harold Oddens van de Goudvishal in Arnhem en Sytze Wils van het Utrechtse Ekko.

Volgend jaar organiseert winnaar Waterfront het VNP-gala. Het gala van dit jaar werd bij de winnaar van vorig jaar, Ekko gehouden. Weide: "Ik hoop dat hiermee een traditie is geboren."

De VVD gaat sterk vernieuwen

MacManus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD gaat sterk vernieuwen. De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie wordt nog democratischer. De vernieuwing uit zich in het stemrecht van de leden van de politieke partij. Dat is besloten op de algemene ledenvergadering van de partij in Arnhem.

De leden gaan voortaan de lijsttrekker kiezen en hebben een sterke invloed op het verkiezingsprogramma. Ook de lijsttrekker in de Eerste Kamer en het Europese parlement worden voortaan gekozen door de leden.

Het besluit past in het voornemen van partijbestuur om de leden meer directe invloed te geven. Dat gaat ten koste van de macht van de 'partijbaronnen', van wie een aantal zich fel heeft verzet tegen de vernieuwing.

De VVD moet het partijstatuut nog aanpassen.De precieze uitwerking komt later aan de orde.

Beloki opnieuw kopman ONCE

Joseba Beloki zal de komende Tour de France de enige kopman van de ONCE-ploeg zijn.
Als gevolg van de schorsing en blessure van Igor Gonzalez de Galdeano was de keuze niet moeilijk voor teamleider Manolo Saiz. Beloki stond immers drie keer aan de start van de Tour en eindigde in Parijs ook steeds op het podium. In 2000 en 2001 werd Beloki derde en vorig jaar eindigde de Spaanse klassementsrenner op de tweede plaats.

Saiz selecteerde naast Beloki al zes renners andere voor zijn Tourploeg.

Dit zijn: De Tsjechen René Andrle en Jan Hruska, de Portugees José Azevedo (de verrassende nummer 6 van vorig jaar), de Duitser Jörg Jaksche en de Spanjaarden Angel Vicioso en Mikel Zarrabeitia.

Voor de overige twee plaatsen in de ONCE-ploeg komen nog vijf Spanjaarden in aanmerking: Marcus Serrano, Mikel Pradera, Isidro Nozal, Angel Castresana en Rafael Diaz Justo.

Joseba Beloki (Foto Wim Amels)

Groningers op de vuist voor een kroket

Francky, sanfranjake en BOMMENTAPIJT hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Groningers zijn zaterdagochtend rond vijf uur met elkaar op de vuist gegaan. Beiden vonden dat ze recht hadden op de laatste kroket die in de automatiek zat. Bij de vechtpartij werden onder meer een kopstoot en een rechtse directe uitgedeeld.

Toevallig passerende politieagenten beëindigden de ruzie. De twee vechtersbazen besloten geen aangifte te doen en keerden huiswaarts. De kroket bleef achter in de automaat.

Sekswinkel in Leeuwarden in lichterlaaie

F-ron had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leeuwarden is de bovenverdieping van een sekswinkel uitgebrand. De omwonenden zijn hier blij mee, omdat ze liever een woning zien en de sekswinkel als een doorn in het oog zien naast de monumentale huizen.

Op de bovenverdieping van de sekswinkel Delta aan de Nieuweburen bevonden zich vijf masturbeercabines die geheel uitgebrand zijn. Op de begane grond liep de winkel grote water en rookschade op.

De winkelier en een jonge herdershond hebben het pand tijdig kunnen verlaten. Het vuur was met met behulp van een hoogwerker in een half uur bedwongen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Film Review: Bruce Almighty

Wat zou jij doen als je voor één week God zou mogen zijn? Als Bruce Nolan
(Jim Carrey) God vervloekt en Hem de schuld geeft van zijn miserabele leven,
is zelfs voor God de maat vol: Hij verschijnt voor Bruce in zijn menselijke
vorm (Morgan Freeman) en daagt hem uit zijn werk als God voor één
hele week over te nemen. Bruce twijfelt geen moment en gaat de uitda-
ging aan, zou hij het er beter vanaf brengen dan De Almachtige zelf?

Actiecomité tegen pedofielenclub Martijn opgericht

Faithz en F-ron hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit van Nieuw Rechts (voormalig Leefbaar Rotterdam) én raadslid van de deelgemeente Feijenoord Florens van der Kooi, leider van de Nieuwe Nationale Partij (NNP), hebben het Actiecomité STOP MARTIJN opgericht. De naam verwijst naar de pedofielenvereniging Martijn, de Nederlandse belangenvereniging voor pedofielen.

Smit en Van der Kooi willen dat justitie de vereniging Martijn vervolgt. Directe aanleiding voor de oprichting van het actiecomité is de International Boy Love Day (IBLD) voor pedofielen, die vandaag op een geheime locatie in Nederland wordt gehouden.

De vereniging Martijn is in Nederland niet verboden. Op de website van de club staat te lezen dat deze is opgericht in 1982, en strijdt voor de acceptatie van pedofiele relaties. Dit houdt in: het wederzijds als plezierig ervaren relaties tussen jongeren en ouderen waarbij eventueel seks in het spel is. De vereniging geeft ook een blad uit, OK-magazine geheten; een informatiemagazine over vriendschappen, relaties, liefde en seks tussen jongeren (kinderen of tieners) en oudere personen en over de problemen die er in onze maatschappij over ontstaan.

Het actiecomité STOP MARTIJN vindt pedofilie moreel verwerpelijk en heeft tot doel om deze praktijken te stoppen, aldus de twee oprichters. Komende dinsdag zal het comité bij justitie aangifte doen tegen Martijn.

De organisator van de IBLD, Pieter, die uit angst voor de hetze tegen hem niet met zijn volledige naam naar buiten wil komen, zegt dat het comité maar actie moet gaan voeren: "De actiegroep gaat er vanuit dat de vereniging en de IBLD blijkbaar middelen of inlichtingen verschaft aan pedofielen en daardoor pedofilie uitlokt. Maar dat is niet het geval. Wij willen pedofilie juist bespreekbaar maken. Bovendien is het wettelijk nog steeds niet strafbaar om pedofiel te zijn, wel als je die geaardheid praktiseert."

Nummer van OK-magazine


Relevante links: (bij interesse zelf intikken)
Martijn: www.martijn.org
International Boy Love Day: www.fpc.net/sites/ibld/

Ullrich krijgt goede knecht

Jan Ullrich kan in de komende Tour beschikken over een goede klimmer, Felix Garcia Casas. Hiermee is het Team Bianchi klaar voor de Tour de France.

Ullrich had graag nog een klimmer erbij in zijn nieuwe ploeg, en op het laatste moment werd die wens vervuld. Casas, die ook in de belangstelling stond van de CSC ploeg, is 34 jaar maar een goede klimmer, die vorig jaar nog 8ste eindigde in de Ronde van Spanje.

Casas reed de afgelopen jaren voor de Big Mat ploeg, maar wou daar weg omdat de ploeg geen uitnodiging kreeg voor de Tour de France. Het ziet er dan ook naar uit dat de ploeg failliet gaat, aangezien het bijna geen toppers meer heeft.

De ploeg van Ullrich rijdt zijn voorbereiding op de Tour in de Ronde van Zwitserland. Jan Ullrich staat na de 4de etappe op de 10de stek in het algemene Klassement.

Kerk in Gronings dorp uitgebrand

In Nieuwe Pekela (Groningen) is vanochtend de christelijk gereformeerde kerk gedeeltelijk uitgebrand. Ook het orgel van het honderd jaar oude gebouw liep zware schade op. Een aantal historische attributen, waaronder een Statenbijbel, konden door de brandweer in veiligheid worden gebracht.

Het vuur begon in het gewelf boven het kerkorgel. De brandweer moest een gat in het dak maken om het vuur overal te kunnen bestrijden; om 9:00 werd het sein brandmeester gegeven.

De oorzaak van de brand is onbekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Dertig jaar cel voor pedoseks-priester

De voormalig rooms-katholieke priester Robert Schaeufele (55) is in Florida (VS) tot 30 jaar cel veroordeeld wegens seksueel misbruik van twee jongens. Het misbruik vond ruim 20 jaar geleden plaats; de ex-priester bekende de feiten.

Schaeufele misbruikte de jongens tussen 1983 en 1985, toen hij werkzaam was in een parochie in de buurt van de stad St. Petersburg. Vorig jaar legde hij het priesterambt neer, nadat hij van seksueel misbruik was beschuldigd.

De Rooms-Katholieke Kerk in de Verenigde Staten ligt al lange tijd hevig onder vuur door schandalen over priesters die zich aan kinderen hebben vergrepen. Oud-gouverneur Frank Keating van Oklahoma, voorzitter van de commissie die de Amerikaanse bisschoppen zelf hadden ingesteld om het seksueel misbruik door priesters tegen te gaan, trad deze week af nadat hij in een kranteninterview fel had uitgehaald naar de Californische bisschoppen; hij vergeleek hen met de maffia.

Vorig jaar noemde Paus Johannes Paulus II priesters die kinderen seksueel misbruiken 'een bron van schaamte en droefenis'.

Brand verwoest sportcomplex Driebergen

jeehaa, RobbieRob, Frasier en BacklineR hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond rond half negen is het sportcomplex Hoenderdaal in Driebergen afgebrand. De rook van de zeer grote brand was ondermeer in Maarssen, Utrecht, Culemborg en Bussum te zien. Dankzij een uitstekende evacuatieprocedure, zijn de ca. 150 bezoekers er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Het sportcomplex was pas voor duizenden euro's gerenoveerd. In het complex waren diverse sportzalen, tennis- en squashbanen en een fitnessruimte. Er zijn tachtig brandweerlieden ingezet om het vuur te bedwingen. Na een paar uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De brand is ontstaan op het dak van het complex. Voor zover bekend is er geen asbest vrijgekomen.


(Foto: Drikkie/Fok!)

Dit bericht is gesloten, zie voor meer informatie: Aanhoudingen na brand in Driebergen.

Grote hasjvondst in loodsen

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Dronten (Flevoland) heeft in 2 loodsen 2500 Kg hasj gevonden. In deze loodsen trof de politie ook nog mobiele wietplantages op opleggers aan.

De politie deed de vondst al op donderdag maar het nieuws werd pas op vrijdag bekend gemaakt. De politie kwam de hasj op het spoor na een tip.

De politie heeft alles in beslag genomen en 2 personen gearresteerd. De agenten zijn donderdag de hele dag bezig geweest om de wietplantages te ontmantelen.

In de rij voor de nieuwe Harry Potter

Niejo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe boek in de Harry Potter reeks is nu al een groot succes. Honderden mensen hebben zich afgelopen nacht voor de American Bookcenter in de Kalverstraat in Amsterdam verzameld om een exemplaar van het vijfde nieuwe Harry Potter-boek te bemachtigen. De verkoop van 'Harry Potter and the order of the phoenix' begon om 01:00 uur. Een woordvoerster van uitgeverij Penguin Books sprak van een 'gekkenhuis'.

Voorlopig is het boek alleen in het Engels te verkrijgen. De Nederlandse vertaling wordt in het najaar verwacht. Algemeen wordt erop gerekend dat Harry Potter and the Order of the Phoenix het best verkochte boek van 2003 wordt. Penguin Books heeft voor Nederland ongeveer 100.000 boeken besteld. De totale eerste druk wereldwijd bedraagt 13 miljoen exemplaren. Uitgever Bloomsbury stelde vrijdag de verwachte winst voor dit jaar een flink stuk naar boven bij.

Ook in Groot-Britannië en Amerika stonden mensen in de rij voor het nieuwe boek.

CD Review: Epica - The Phantom Agony

Ook al is hij zelf van mening dat iedereen rond de release van het debuutalbum van de nieuwe Nederlandse band Epica teveel aandacht schenkt aan hem en zo de rest van de band op de achtergrond schuift, toch kunnen we niet om Mark Jansen heen. Nadat hij vorig jaar gedwongen werd After Forever te verlaten begon hij aan een nieuwe band. Eerst Sahara Dust genaamd werd de bandnaam uiteindelijk toch veranderd in Epica en kwam deze week hun eerste album 'The Phantom Agony' uit.

Fisichella wil betalen voor Ferrari-zitje

Sommige mensen willen zo graag bij een team rijden dat ze er flink wat geld voor over hebben om hun doel te kunnen bereiken. Zo ook Giancarlo Fisichella.

De Italiaan wil zo graag bij Ferrari aan de slag dat hij wel voor een zitje wil betalen, zo liet hij weten in de Italiaanse pers.

"Ik zou bereid zijn te betalen als me dat een zitje bij Ferrari oplevert," aldus de Jordan-coureur in de krant Gazette dello Sport. "Ik wil zo graag opnieuw een competitief zitje en denk dat ik toch over de capaciteiten beschik om bij een topteam aan de slag te gaan."

Een plaats in de schaduw van Michael Schumacher is voor Fisichella geen probleem. Hij lijkt echter weinig kans te maken, omdat Ferrari, mocht het team het contract met tweede rijder Barrichello verbreken, eerder de huidige testrijder Massa zou laten rijden.

Met dank aan wiebe hoekstra voor de tip!

Climaxje

Na weken werken kwam de dag des innovaties even dicht bij,
zo dichbij als het huidige moment.
De maanden, weken, dagen, uren zijn voorbij gevlogen
gevuld met geblaat, gecoded, gebouwd, en gescheld.
Maarja alle voorbereiding is niets in vergelijking tot plan B, C...

Zo ook gisteren waar we met onze projectgroep op de overgeadverteerde Innovatie avond van de HRO stonden. Wij hadden een CAVE gebouwd. 90 procent van de lezer vraagt zich nu af wat een grotje is. Ons grotje is een soort bioscoop, omniversum achtig waar je in kan Vliegen, Quaken, Filmpies kijken, wandelen door een 3D omgeving je kunt het zo gek niet maken of het zou wel moeten wel kunnen.
Nu waren er al probleempjes om de boel op te bouwen, maar alles kwam goed en we konden gaan Quaken.

Nu was dat hier boven niet zo bijster interessant in verhouding tot het vervoers
middel wat ik ook tegen kwam. Een electrische step, zoals in elke vakantie heb i
k een wetenschappelijk doel om na te streven, deze vakantie wordt het, het maken
van twee electrische steppen Twee ja, dan helpt m'n neefje ook ff mee.

Zo ziet zo'n ding er ongeveer uit (2)

Okee en wat moet je er mee? Eigenlijk niets... surfen is toch veel leuker, ff kijken of dat morgen gaat lukken

Betrouwbaardheid na 8 races

wiebe hoekstra wist ons vandaag het volgende te melden:

De echte 'car killer' tot nu is het Canadese circuit Gilles Villeneuve geweest. Maar liefst de helft van het startveld kwam niet rijdend over de finish.

Doordat nu meer wagens punten krijgen is het dit seizoen ook belangrijker om aan de finish te komen. Tot nu is Ferrari het team met de minste mechanische pech, ze scoren 100% mechanische betrouwbaarheid.

Na 159 starts zijn er 47 uitvallers met mechanische problemen te noteren. Dit zorgt voor een gemiddelde betrouwbaarheid van 70%. Het uitvallen van Barrichello in Brazilië wordt geweten aan een gebrek aan brandstof, dus niet aan een mechanisch probleem.

Ferrari wordt op de voet gevolgd door Williams en Renault, beide teams hadden in Oostenrijk problemen. Daar waren ze niet de enige, Oostenrijk telde na Canada het hoogste aantal uitvallers. Ook McLaren doet het goed, maar dat was te verwachten omdat ze nog steeds met de auto van vorig seizoen rijden.

De Jordans presteren het slechtst, alleen in Monaco kwamen ze beide aan de finish. Jordan telde drie keer een uitval door een defecte motor en ook drie keer was een kapotte versnellingsbak de oorzaak.

Het lijkt erop dat de grote teams aan het begin van het jaar gezorgd hebben voor betrouwbare wagens. De kleinere teams vissen te vaak achter het net door auto's die tegen het einde van de race stuk gaan.

De complete lijst:

TeamBetrouwbaardheid
Ferrari100%
Williams94%
Renault94%
McLaren88%
Toyota69%
BAR60%
Sauber56%
Minardi56%
Jaguar50%
Jordan44%

Overigens moet hierbij opgemerkt worden dat er alleen gekeken is naar uitvalredenen die bij de auto gezocht kunnen worden. Uitval door bijvoorbeeld een fout van de coureur wordt niet meegerekend. Als puur gelet wordt op het aantal keren dat een team de finish haalt staat Williams aan de leiding met 14 finishes uit 16 starts. Ferrari en Renault volgen met 13 finishes uit 16 starts.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.