FOK! Wat een weer: regen vanaf het noorden

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend begint in de zuidoostelijke helft met zon, in de rest van het land raakt het bewolkt. Het blijft droog. De wind is matig, aan de kust krachtig, windkracht 6, en komt uit het zuidwesten.

Vanmiddag gaat het in noorden en noordwesten af en toe regenen. In het midden en zuiden blijft het nog zo goed als droog en in het zuiden is ook de zon af en toe te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan de noordwestkust kan de wind even hard worden, windkracht 7.

Vanavond raakt het overal bewolkt. De regen breidt zich langzaam uit en vooral in het noorden kan het soms flink doorregenen. Alleen in het zuiden en zuidoosten blijft het tot het einde van de avond droog. De wind komt uit zuidwest en is matig, in het noorden vrij krachtig en aan zee af en toe krachtig. In het Waddengebied draait de wind naar noordwest.

Komende nacht regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuiden. De wind neemt sterk af.

Tot morgen! 

                   

 

Zonsondergang in Noord-Spanje (Foto: DJMO)
Zonsondergang in Noord-Spanje (Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.