NBA: Knicks na mooie strijd naar 2-0, Celtics en Thunder trappen af met winst

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn de halve finales van de conferences in volle gang. Dinsdag- en woensdagavond werd er weer gespeeld, in totaal stonden er drie wedstrijden op de planning.

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers
De wedstrijd ging in de eerste minuten redelijk gelijk op, maar vervolgens namen de Celtics de overhand. Beetje bij beetje breidden ze de voorsprong uit en in het vierde kwart werd het verzet van de Cavaliers definitief gebroken: onder leiding van Jaylen Brown (32 punten) en Jayson Tatum (18 punten, 11 rebounds) pakten de Celtics met een 120-95 zege een 1-0 voorsprong in de serie.

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks
Aanvankelijk was het bijzonder spannend: 23-23 in het eerste kwart. De Thunder nam in Q2 een voorsprong van bijna tien punten, maar de Mavericks kwamen met een sterke run terug. Daarna was het echter klaar: met 29 punten hielp Shai Gilgeous-Alexander OKC in vooral het vierde kwart naar een ruime 117-95 overwinning om de serie mee af te trappen.

New York Knicks - Indiana Pacers (1-0)
Een 36-36 eerste kwart werd gevolgd door een 27-37 tweede kwart en even leek het lastig te worden voor de Knicks. Ze kwamen echter terug, nota bene onder leiding van de nog bepaald niet van een voetblessure herstelde Jalen Brunson (29 punten), en in een heerlijke slotfase trokken de Knicks - geholpen door een 36-18 derde kwart - de overwinning met 130-121 naar zich toe voor een 2-0 voorsprong in de serie.

Speelschema
Donderdag 9 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 2; Boston Celtics - Cleveland Cavaliers (1-0)
Donderdag 9 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 2; Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (1-0)

Vrijdag 10 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 3; Indiana Pacers - New York Knicks (0-2)