Bezetting Binnengasthuisterrein duurt voort, nacht rustig verlopen

Na een bezetting van het Roeterseiland en de bezetting van het Binnengasthuisgaanterrein, gaan de bezettingsacties op de UvA de derde dag in. Volg alle ontwikkelingen van vandaag in dit liveblog. 

De UvA laat in een mail aan haar studenten weten dat de gebouwen op het Binnengasthuisterrein en de Oudemanhuispoort vandaag gesloten zijn. "Alle colleges op deze locaties kunnen helaas geen doorgang vinden en medewerkers kunnen niet op kantoor werken", zo staat in de mail. Morgen en vrijdag is de UvA ook gesloten, maar dat is vanwege Hemelvaartsdag. 

Het College van Bestuur van de UvA zegt woensdagmorgen graag in gesprek te willen met vertegenwoordigers van de demonstranten. Volgens hen toont de demonstratie van dinsdag 'grote betrokkenheid van studenten en medewerkers'. "We begrijpen dat het politieoptreden emoties heeft opgeroepen en we hebben gezien hoe dat in de demonstratie op een vreedzame manier tot uiting kwam", aldus het universiteitsbestuur in een verklaring. Het gesprek zou om 09.00 uur gepland staan. Het is nog onduidelijk of de demonstranten gereageerd hebben op de oproep.