Oekraïense (98) loopt 10 km op pantoffels om aan Russen te ontsnappen

Een 98-jarige Oekraïense vrouw zei dat ze 10 kilometer op haar pantoffels had gelopen terwijl de kogels haar om de oren vlogen. Ze ondersteunde  zichzelf tijdens het lopen met een stok en sliep op de grond.

Ze verliet Ocheretyne, in het door Rusland bezette Donetsk, in een poging de door Kyiv gecontroleerde gebieden te bereiken.

In een video die de Oekraïense politie afgelopen week op social media heeft geplaatst, zei de vrouw – geïdentificeerd als Lidia Stepanivna – dat ze zonder voedsel of water had gelopen en verschillende keren was gevallen. "Ik heb de Tweede Wereldoorlog overleefd, en ik overleef deze oorlog nog", zei Stepanivna terwijl ze op een bed in een schuilplaats zat. “Die oorlog was anders. Geen van de huizen werd toen afgebrand. Huizen staan nu in brand.” Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken zei in een verklaring dat de vrouw 's avonds door het Oekraïense leger werd ontdekt en aan de politie werd overgedragen, die haar naar een opvangcentrum voor evacués bracht.