Naakt tuinieren, doe jij mee?!

Hoera, het is weer zover! De echte liefhebber hoeft het natuurlijk niet eens verteld te krijgen, maar het is vandaag de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren! Snikkels los en tetten eruit, stap in volle glorie je tuin in en ga aan de slag (met tuinieren, dus)

Een kleine twintig jaar geleden kwam er een begin aan de dag van het tuinieren in adamskostuum, op initiatief van - uiteraard - een Amerikaanse nudistenorganisatie. Lekker in de tuin werken kon volgens de organisatie net zo makkelijk zonder het juk van beklemmende kledij en het zou ook nog eens bijdragen aan een positief lichaamsbeeld.

Voordat je geheel nakend de tuin in trekt - dus niet in de tuin trekt, daar gaat het niet over - moet je even controleren of het allemaal wel mag. In principe zit je goed als de buren je niet kunnen zien, anders zou je een procesverbaal aan de broek kunnen krijgen. Die heb je echter niet aan, dus zo erg is dat nou ook weer niet.

Gratis tip: kijk ook even uit voor eventuele brandnetels, scherpe doorns en gemeen stekende dieren, die vinden het namelijk ook leuk dat jij vandaag in de geboortekloffie buiten staat te schoffelen.