Oma verwisselt wijn met water: baby (4 m) met alcoholvergiftiging in ziekenhuis

In Bari, Italië, is een vier maanden oude baby in het ziekenhuis opgenomen met alcoholvergiftiging, meldt het dagblad 'La Gazzetta del Mezzogiorno'. De grootmoeder had een fles water verwisseld met een fles wijn.

De grootmoeder verklaarde dat ze de wijn in een donkere fles voor water had aangezien toen ze babyvoeding aan het bereiden was voor haar kleinzoon van vier maanden oud. Na het drinken van een kleine hoeveelheid van de verdunde babyvoeding, weigerde de baby verder te drinken.

De moeder van de baby realiseerde zich de vergissing en ging direct naar de eerste hulp in het Perrino Ziekenhuis in Brindisi, waar de baby onmiddellijk een maagspoeling kreeg. De baby werd vervolgens geïntubeerd en overgebracht naar het Giovanni XXIII Kinderziekenhuis in Bari voor intensieve zorg.

Volgens lokale kranten is het leven van de baby niet langer in gevaar en is zijn toestand stabiel. De lokale autoriteiten gaan ervan uit dat het een domme fout was en er geen opzet in het spel was. Desondanks doet de politie onderzoek.