Oekraïense legerchef erkent successen Rusland

De Oekraïense legerchef Syrsky heeft tactische successen van het Russische leger toegegeven. De situatie aan het front is verslechterd en in sommige gebieden hebben de Oekraïense soldaten zich teruggetrokken naar nieuwe verdedigingslinies verder naar het westen, legde hij uit, waarmee hij toegaf dat het oprukkende Russische leger grondgebied heeft gewonnen.

Het Russische ministerie van Defensie had eerder melding gemaakt van de verovering van een ander Oost-Oekraïense dorp, ongeveer tien kilometer ten noordwesten van de stad Avdiivka. Rusland nam in februari na lange gevechten de volledige controle over de stad in de oostelijke Oekraïense regio Donetsk over.

Het Oekraïense leger heeft een groot tekort aan wapens en munitie. Het land wacht op de komst van Amerikaanse wapens ter waarde van miljarden dollars, waarvan het hoopt dat het de situatie aan de uitgestrekte frontlinies zal stabiliseren.

De Oekraïense militaire inlichtingendienst verwacht dat de situatie aan het front waarschijnlijk van half mei tot begin juni het moeilijkst zou zijn.