NBA: Lakers dankzij James en Davis nog in leven, Celtics walsen over Heat heen

Ook zaterdagavond is er weer flink gespeeld in de playoffs van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. In één van de vier series waarin werd gespeeld kon de boel al beslist worden, bij de rest was men toe aan de vierde of derde wedstrijd, maar nog zonder dat een team op matchpoint stond.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers (1-2)
In de eerste helft ging het allemaal wel geijk op, met de Cavaliers die in Q2 net wat meer de overhand kregen, maar in Q3 sloeg de Magic ineens hard toe: in een minuut of acht kwam Orlando met een 25-5 run en dat bleek gelijk de genadeklap voor de Cavaliers. Onder leiding van Franz Wagner en zijn 34 punten liep de Magic weg naar een 112-89 zege, waardoor het in de serie 2-2 staat.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder (0-2)
Ook in New Orleans ging het enige tijd gelijk op, maar halverwege het tweede kwart zette OKC een 0-14 run neer en dat bleek de genadeklap gelijk. De Pelicans kwamen niet meer terug en de Thunder, met onder meer 24 punten van Shai Gilgeous-Alexander, liep weg naar een 85-106 zege en een 3-0 voorsprong in de serie, matchpoint dus.

Miami Heat - Boston Celtics (1-1)
Na twee minuten stond het gelijk in Miami: 3-3. Dat was het laatste moment van enige spanning, want met een 12-21 eerste kwart en een 27-42 tweede kwart knalden de Celtics er volle bak overheen. Jayson Tatum was goed voor 22 punten, 11 rebounds en 6 assists en de Celtics speelden de wedstrijd rustig uit naar een 84-104 overwinning en dus een 2-1 voorsprong in de serie.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (0-3)
Matchpoint voor de Nuggets, maar de Lakers gaven zich uiteraard niet gewonnen en hadden na een 28-23 eerste en 33-25 tweede kwart de leiding in handen. De Nuggets probeerden de serie te beslissen, maar onder leiding van LeBron James (30 punten) en Anthony Davis, die naast 25 punten maar liefst 23 rebounds pakte, wonnen de Lakers met 119-108, waardoor ze in elk geval terug mogen naar Denver.

Speelschema
Maandag 29 april, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 4; Miami Heat - Boston Celtics (1-2)
Maandag 29 april, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 4; New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder (0-3)
Maandag 29 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 5; Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (3-1)

Dinsdag 30 april, tijd nog niet bekend - Eastern Conference, 1st round, game 5; Cleveland Cavaliers - Orlando Magic (2-2)