Uitslag NEC - AZ

NEC heeft zondag verzuimd de vijfde plaats in de Eredivisie over te nemen van Ajax. De Nijmegenaren verloren voor eigen publiek met 0-3 van AZ.

Net na het openingskwartier kwam AZ in Nijmegen op voorsprong via Dani de Wit. De aanvallende middenvelder rondde beheerst af na een pass van Vangelis Pavlidis en dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft zou AZ afstand nemen van NEC. Na iets meer dan tien minuten in de tweede helft maakte Pavlidis de 0-2 en alweer zijn 27ste van het seizoen voor AZ. NEC kon daar weinig tegenover stellen, al was Mees Hoedemakers tien minuten voor tijd nog dichtbij de aansluitingstreffer. In de blessuretijd zou het nog 0-3 worden dankzij invaller Ernest Poku.

Door de zege is AZ bijna zeker van een plek in de Europa League, al blijven de Alkmaarders hopen op plek drie, die recht geeft op de voorronde Champions League. Dan moet er volgende week wel gewonnen worden van FC Twente. NEC blijft door de nederlaag op de zesde plaats staan, twee punten achter Ajax.