FOK! Wat een weer: iets zachter, veel wind en een spatje regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanaf het einde van de middag is er in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten. In de tweede helft van de avond neemt de wind weer af. Zware windstoten kunnen overlast veroorzaken bij buitenactiviteiten zoals (water)sport en evenementen (vooral in tenten) en lastig zijn voor het verkeer, vooral voor fietsers, vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan.

geel

Vanochtend is er vrij veel bewolking, waaruit soms nog wat lichte regen kan vallen. Later wordt het meest droog en komt de zon er vaker bij. De wind uit het zuiden neemt boven land toe naar matig tot vrij krachtig en langs de kust naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met vooral in het westen enkele lichte buien. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het westen tot 17°C in het oosten. Boven land staat een vrij krachtige wind uit het zuiden, in de kustgebieden is deze krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het uiterste noordwesten is er vanaf het einde van de middag kans op een stormachtige wind met zware windstoten van 75-85 km/u.

Vanavond overheerst de bewolking en blijft het overwegend droog. De wind komt uit het zuidwesten en is eerst nog vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan de westkust, windkracht 6-7. In het uiterste noordwesten is er aanvankelijk kans op een stormachtige wind, windkracht 8, met zware windstoten van 75-85 km/u. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 6°C. Er staat weinig wind. Aan de kust is de zuidwestenwind meest matig. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   

grijze lucht boven Amsterdam Sloterdijk
grijze lucht boven Amsterdam Sloterdijk

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.