Uitslag sc Heerenveen - PSV

PSV heeft niet kunnen winnen bij sc Heerenveen. In Friesland was de ploeg van Roger Schimdt duidelijk de betere ploeg, maar kregen in de tweede helft de 1-1 tegen, waardoor PSV al tien jaar niet weet te winnen in het Abe Lenstra Stadion.

PSV was vanaf de eerste minuut dominant tegen Heerenveen. Carlos Vinícius schoot de Eindhovenaren al vroeg op voorsprong, al had de Brazilaanse spits even daarvoor al een grote kans gemist. Ook na de 0-1 bleef PSV duidelijk de betere ploeg en mocht Heerenveen van geluk spreken dat het bij rust 0-1 was.

Ook in de tweede helft was PSV zichtbaar sterker en bleven ze mogelijkheden krijgen op de 0-2, al kwam Heerenveen wel wat beter voor de dag. Henk Veerman kreeg een eerste mogelijkheid en een kwartier voor tijd maakte Heerenveen gelijk. Rami Al Hajj zorgde voor de gelijkmaker. Joël Drommel verwerkte een vrije trap van Joey Veerman niet sterk en Al Hajj schoot van dichtbij raak.

PSV probeerde het daarna nog wel en was Bruma twee dichtbij de 1-2, maar één keer raakte hij de buitenkant van de paal en bij de tweede keer stond Xavier Mous in de weg. In de blessuretijd kreeg Heerenveen nog een goede mogelijkheid op de overwinning, maar die was niet besteed aan Heerenveen, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een gelijkspel.

sc Heerenveen

1 - 1

PSV

73' Al Hajj    13' Vinícius

Gele kaart: Kaib, (sc Heerenveen), Gutiérrez, (PSV)

Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen