NHL: Bruins pakken voorsprong met ruime uitzege tegen Panthers

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is maandagavond weer een nieuwe playoffserie begonnen. In de halve finales van de Eastern Conference nemen de Florida Panthers en Boston Bruins het tegen elkaar op, maandagavond werd in Sunrise, Florida de eerste van maximaal zeven wedstrijden gespeeld.

Na een scoreloze eerste periode openden de Panthers halverwege de tweede periode de score: Matthew Tkachuk verschalkte Bruins-goalie Jeremy Swayman. Amper een minuut later tekende Morgan Geekie echter al voor de gelijkmaker en nog voor de tweede periode voorbij was hadden ook Mason Lohrei en Brandon Carlo een goal namens de Bruins te pakken.

In de derde periode wist Justin Brazeau de thuisfans nog wat stiller te krijgen en een paar minuten voor tijd maakte Jake DeBrusk het helemaal af met een emptynetter: 1-5 en de Bruins pakten een voorsprong in de serie.

Speelschema
Woensdag 8 mei, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 2; Florida Panthers - Boston Bruins (0-1)