NHL: Bruins weer op voorsprong, Kings verslaan Oilers in overtime

Ook in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn we volop bezig met de playoffs. Na een dagje gemist te hebben kijken we nu gewoon even terug op twee dagen aan playoffwedstrijden, met vooral tweede wedstrijden en zelfs ook al een derde wedstrijd in de best-of-sevenseries.

New York Rangers - Washington Capitals (1-0)
Voor de thuisploeg begon het niet zo lekker, na vijf minuten kwamen de Caps op voorsprong dankzij Connor McMichael. Drie minuten later stond het dankzij Vincent Trocheck echter weer gelijk en een powerplaygoal van Mika Zibanejad zorgde voor 2-1. Dylan Strome trok de stand namens de Caps weer gelijk in de tweede periode, maar via Jack Roslovic en een shorthanded goal van K'Andre Miller pakten de Rangers een 4-2 voorsprong. Tom Wilson zorgde nog voor wat spanning, maar de Rangers hielden stand en wonnen met 4-3, waardoor ze Madison Square Garden verlaten met een 2-0 voorsprong in de serie.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning (1-0)
De Panthers begonnen prima: in de eerste periode waren Sam Bennett en Vladimir Tarasenko trefzeker. In de tweede periode ging het echter binnen zes minuten mis, zowel Brayden Point als Steven Stamkos vonden het net. Niet veel later speelde Panthers-goalie Sergei Bobrovsky een hoofdrol met een weergaloze redding op een inzet van Matt Dumba. Beide teams scoorden daarna niet meer in de reguliere speeltijd en dus was overtime nodig, waarin Carter Verhaeghe de Panthers de 3-2 zege en 2-0 voorsprong in de serie bezorgde.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche (1-0)
Met een vroege goal van David Gustaffson was er niks aan de hand voor de Jets, maar vroeg in de tweede periode trok Miles Wood de stand gelijk. Mark Scheifele tekende voor 2-1, gevolgd door weer een gelijkmaker, dit keer van Artturi Lehkonen. Kort daarop ging het pas echt mis: Jets-goalie Connor Hellebuyck blunderde en maaide over de puck heen, waarna Zach Parise, bezig aan zijn laatste seizoen, voor 2-3 zorgde. Kort daarop liepen de Avs via Josh Manson uit naar 2-4 en aan het eind van de derde periode tekende Valeri Nichushkin met een empty netter het vonnis: 2-5 en de serie staat weer gelijk.

Vancouver Canucks - Nashville Predators (1-0)
Het publiek in de Rogers Arena kwam geen moment echt op dreef, want de Canucks zaten er niet lekker in. Anthony Beauvillier zette de Predators al na een ruime minuut op 0-1, in de tweede periode tekenden Filip Forsberg en Colton Sissons voor 0-2 en 0-3. Nikita Zadorov deed wel even iets terug, maar het was bij lange na niet genoeg en met een empty netter maakte Kiefer Sherwood het in de slotfase af: 1-4 en de Predators trokken de stand in de serie gelijk.

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins (1-1)
De eerste 'game 3' van de playoffs leverde in de eerste periode niks op, maar in de tweede helft van periode twee begon het te komen: Matthew Knies zette de Maple Leafs op voorsprong, waarna Trent Frederic met een fraai schot voor de gelijkmaker zorgde. Dankzij een powerplaygoal van Jake DeBrusk kwamen de Bruins vroeg in de derde periode op 1-2, tien minuten later was het Tyler Bertuzzi die de gelijkmaker liet noteren. Nog geen halve minuut later stonden de Bruins echter opnieuw op voorsprong en wel dankzij Brad Marchand, die in de slotminuut ook nog eens de 2-4 in een leeg doel schoot en de Bruins op een 2-1 voorsprong zette in de serie.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights (0-1)
De Stars openden de score dankzij Jason Robertson, maar anderhalve minuut later stonden de regerend kampioenen alweer op gelijke hoogte met dank aan Jonathan Marchessault. Laat in de tweede periode zette Noah Hanifin de Golden Knights op voorsprong en aan het eind van de derde periode tekende Jack Eichel met een empty netter voor de 1-3 eindstand en een 2-0 voorsprong in de serie.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings (1-0)
Een spektakelstuk, dat voor de thuisploeg bepaald niet lekker begon: Adrian Kempe scoorde twee keer, beide keren op aangeven van Anze Kopitar, en de Kings kwamen op 0-2. Brett Kulak deed iets terug, maar Drew Doughty zorgde voor 1-3. Toch konden de fans in het Rogers Place juichen: in de tweede periode knalde Dylan Holloway de 2-3 binnen, kort daarop gevolgd door de 3-3 van Zach Hyman. Vroeg in de derde periode kwamen de Kings dankzij Kevin Fiala weer op voorsprong, maar Holloway's tweede goal trok de stand gelijk en overtime was nodig. Daarin sloegen de Kings dan toch toe, na twee minuten tekende Kopitar voor de winnende goal en de 4-5 zege - de serie staat zo weer gelijk.

Speelschema
Donderdag 25 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Tampa Bay Lightning - Florida Panthers (0-2)

Vrijdag 26 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Washington Capitals - New York Rangers (0-2)
Vrijdag 26 april, 19.30u (01.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Nashville Predators - Vancouver Canucks (1-1)
Vrijdag 26 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Colorado Avalanche - Winnipeg Jets (1-1)
Vrijdag 26 april, 22.30u (04.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Los Angeles Kings - Edmonton Oilers (1-1)

Zaterdag 27 april, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 4; Toronto Maple Leafs - Boston Bruins (1-2)
Zaterdag 27 april, 22.30u (04.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Vegas Golden Knights - Dallas Stars (2-0)