Uitslag sc Heerenveen - PSV

PSV is in stijl officieus kampioen van de Eredivisie geworden. Tegen sc Heerenveen boekte het grootste uitzege uit de clubhistorie, het werd 0-8.

PSV schoot uit de startblokken en overompelde Heerenveen in de openingsfase compleet, na een kwartier stond het al 0-3. Til scoorde uit een assist van Tillman de openingstreffer en diezelfde Tillman zorgde zelf voor de 0-2 en 0-3. Ook de rest van de eerste helft regen de Eindhovenaren de kansen aaneen en twee daarvan leverde een doelpunt op. Til scoorde de 0-4 en Veerman zorgde voor de 0-5, tevens het honderdste doelpunt van PSV dit seizoen in de Eredivisie.

Heerenveen begon nog wel enthousiast aan de tweede helft en maakte zelfs een doelpunt maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Vlak daarna scoorde Bakayoko met een pegel de 0-6 en hoewel niet zo dominant als voor rust was PSV nog twee keer trefzeker. Doelpunten van De Jong en Van Aanholt bepaalden de eindstand op 0-8.

Vanavond kan PSV ook nog officieel kampioen worden als Feyenoord punten verspeeld tegen Go Ahead Eagles.