Dubbelslag Godon in Ronde van Romandië

Dorian Godon kende een topdag in de Ronde van Romandië. De Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale was de snelste in de eerste etappe van de Zwitserse rittenkoers en neemt door de bonificatieseconden ook de leiderstrui over van Maikel Zijlaard.

De eerste rit in lijn in de Ronde van Romandië was een etappe van 165 kilometer met enkele hellingen. Lange tijd reed er een kopgroep van zes vooruit die een voorsprong van drie minuten nam. In het peloton werd er snel gereden en met nog iets minder dan honderd kilometer te gaan moest geletruidrager Maikel Zijlaard afhaken in het peloton door het stevige tempo Lidl-Trek.

Op een van de hellingen trok Jan Christen eens stevig door. Het Zwitserse talent kreeg Richard Carapaz en David Gaudu met zich mee, maar het drietal lieten zich al snel weer inlopen. Door de actie was de voorsprong van de kopgroep geslonken tot één minuut en na een aanval van Julian Alaphilippe op negen kilometer werd de kopgroep gegrepen. Ook Alaphlippe slaagde niet en we kregen een sprint van een uitgedund peloton.

Dorian Godon leek de sprint aan te trekken voor zijn ploeggenoot Andrea Vendrame, maar de Fransman kwam zelf als eerste over de finish en is door de bonificatieseconden ook de leider in de Ronde van Romandië. Donderdag is de eerste van de twee bergritten in de Zwitserse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com