NBA: Nuggets na fantastische comeback en buzzer beater op 2-0 tegen Lakers

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn maandagavond weer drie wedstrijden gespeeld in de playoffs. In één geval leverde dat weinig spanning op, de andere was zeer vermakelijk en vervolgens werd de avond afgesloten met een ware kraker.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic (1-0)
Van enige spanning was alleen in de eerste minuten sprake, daarna liepen de Cavaliers snel weg naar een voorsprong die bijna constant rond de tien punten bleef. Donovan Mitchell was goed voor 23 punten, Jarrett Allen pakte een indrukwekkende 20 rebounds en zo hielpen ze de Cavaliers naar een 96-86 zege en een 2-0 voorsprong in de serie.

New York Knicks - Philadelphia 76ers (1-0)
In Madison Square Garden was het zeker wél spannend, vooral nadat de Knicks de hele eerste helft tegen een achterstand aan hadden gekeken en in Q3 weer langszij kwamen. Het ging heen en weer in het vierde kwart, waarin Donte DiVincenzo met dertien tellen op de klok een drietje raakte voor de Knicks: 102-101. OG Anunoby maakte vervolgens twee vrije worpen en de laatste poging van Joel Embiid voor een driepunter ging mis: de Knicks wonnen met 104-101.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (1-0)
De Lakers begonnen lekker aan de wedstrijd en vooral een 20-31 tweede kwart zorgde voor een forse voorsprong. Ondanks de 48-68 achterstand gaven de Nuggets niet op, beetje bij beetje werd het verschil kleiner en met 1:15 minuten te spelen trok Michael Porter de stand met een drietje gelijk: 95-95. De Lakers kwamen op 95-97, Jamal Murray gooide twee vrije worpen raak voor 97-97. Na een score van LeBron James raakte Murray nog eens voor 99-99 en in de buzzer werd hij de grote held: Murray gooide raak en hielp de Nuggets na een fantastische comeback naar een 101-99 zege.

Speelschema
Donderdag 25 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Orlando Magic - Cleveland Cavaliers (0-2)
Donderdag 25 april, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 3; Philadelphia 76ers - New York Knicks (0-2)
Donderdag 25 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 3; Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (0-2)