Uitslag FC Utrecht - NEC

FC Utrecht heeft de subtopper tegen NEC gewonnen. De Nijmegenaren wonnen de laatste vier wedstrijden, maar tegen de Utrecht liep het tegen een nederlaag aan door een doelpunt van Sam Lammers.

De eerste helft tussen FC Utrecht en NEC was er weinig te beleven tussen de beide ploegen. Pas na een half uur spelen kreeg NEC via een vrije trap van Calvin Verdonk de eerste mogelijkheid waarop Vasilios Barkas goed redde. Daarna was er ook kans van Koki Ogawa, maar de Japanse spits krulde de bal naast.

FC Utrecht kon daar weinig tegenover stellen in de eerste helft, maar na rust begon de ploeg van Ron Jans sterk. De thuisploeg kreeg twee goede kansen en in de zestige minuut zette Sam Lammers Utrecht op voorsprong. De Belgische spits tikte bij de tweede paal een voorzet van Souffian El Karouani binnen. Daarna kreeg Utrecht kansen op de 2-0, die gingen er niet in. Maar doordat NEC niet wist te scoren bleven de drie punten in Utrecht en stijgen naar de achtste plaats.