Uitslag Heerenveen - FC Twente

FC Twente heeft een goede uitgangspositie gecreëerd voor een finaleplek in de play-offs voor Europees voetbal. In Friesland werd dankzij een doelpunt van Manfred Ugalde in blessuretijd met 1-2 gewonnen van sc Heerenveen.

Twente was in de eerste helft duidelijk de beste ploeg en na een half uur spelen kwam dan ook oververdiend op voorsprong. Václav Cerný ging succesvolle combinaties aan met Michel Vlap en Ugalde en schoot vervolgens zelf raak. Toch was het bij rust gelijk dankzij een zwabberschot van Thom Haye.

Na rust gaf de thuisploeg veel meer tegenstand en kregen een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. In de slotfase was de thuisploeg heel erg dicht bij de 2-1, maar de inzet van Daniel Karlsbakk belandde via een verdediger op de paal. Enkele seconden later was het aan de andere kant wel raak via Manfred Ugalde, die FC Twente een goede uitgangspositie bezorgde.