Koolhof, Rojer en Schuurs dubbelen door op Roland Garros

Op het gravel van Roland Garros zijn ook de toernooien in het dubbelspel van start gegaan. Zoals gebruikelijk komen daarin veel Nederlanders in actie en dat leverde in de eerste ronde vooralsnog wat gemengde resultaten op.

Mannendubbels
Wesley Koolhof is met de Brit Neal Skupski als eerste geplaatst in Parijs en begon prima: Gonzalo Escobar uit Ecuador en de Kazach Andrey Golubev werden met 6-3, 7-6 (5) verslagen. Jean-Julien Rojer en kompaan Marcelo Arevalo uit El Salvador wonnen het toernooi vorig jaar en openden de verdediging van hun titel met een zwaarbevochten zege op de Griekse broers Stefanos en Petros Tsitsipas: 6-3, 3-6, 7-6 (6).

Voor Robin Haase ging het minder lekker: samen met de Oostenrijker Philipp Oswald sneuvelde hij na een goed begin met 6-3, 6-7 (4), 6-7 (8) tegen Oswald's landgenoot Sam Weissborn en de Monegask Romain Arneodo. Ook Tallon Griekspoor was rap uitgespeeld met Grand Slam-debutant Bart Stevens: het ervaren Spaans-Argentijnse duo Marcel Granollers/Horacio Zeballos was met 2-6, 3-6 een maatje te groot.

Vrouwendubbels
Demi Schuurs speelt weer met de Amerikaanse Desirae Krawczyk, met wie ze als vijfde geplaatst is. Dat begon uitstekend: Cristina Bucsa uit Spanje en haar Poolse partner Alicja Rosolska werden met 6-0, 6-2 aan de kant gezet. Voor de tweevoudig kampioenen en Australian Open-winnaars Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië, als eerste geplaatst, eindigde het toernooi in ronde één al: Ulrikke Eikeri uit Noorwegen en de Japanse Eri Hozumi waren met 3-6, 6-2, 6-2 verrassend te sterk.

Gemengde dubbels
Schuurs en Rojer waren samen als vierde geplaatst, maar dat verliep niet zo goed: de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en haar ervaren Kroatische kompaan Mate Pavic waren met 3-6, 4-6 te sterk.