Uitslag Ajax - Feyenoord

Feyenoord heeft vanmiddag een grote stap gezet in de jacht op de landstitel. Aartsrivaal Ajax werd met 2-3 verslagen en boekte zo de eerste zege in de Arena sinds 2005.

De bezoekers kwamen al snel in de wedstrijd op voorsprong, na een voorzet van Idrissi scoorde Gimenez. Ajax liet zich niet van de wijs brengen en nam het initiatief in de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker, Alvarez kopte raak uit een corner. De thuisploeg bleef de betere en Bergwijn was dichtbij een doelpunt, een ingreep van Hartman kon dit nog net voorkomen. Nog in de eerste helft werd diezelfde Hartman gewisseld toen hij met al geel op zak ontsnapte aan een tweede gele kaart. Vlak voor rust kwam Ajax alsnog op voorsprong, Tadic scoorde de 2-1.

In de tweede helft was het spelbeeld ineens omgedraaid. Feyenoord domineerde en werd al snel beloond, Szymanski scoorde de gelijkmaker na een voorzet van Kökçü. De Rotterdammers drongen steeds meer aan maar het omzetten in nog een goal lukte niet, Szymanski was nog het dichtste bij maar hij profiteerde niet van een counter.

Langzaam maar zeker raakte de wedstrijd weer meer in evenwicht. Kudus was dichtbij een goal voor Ajax maar een geweldige redding van Wellenreuther kon dit nog net voorkomen. Uiteindelijk was het Feyenoord dat, niet voor het eerst dit seizoen, scoorde in de slotfase. Geertruida kopte uit een corner zijn ploeg naar de overwinning.