Uitslag Excelsior - Ajax

Ajax heeft eindelijk nog eens gewonnen in de eredivisie. Onder de nieuwe trainer John Heitinga wonnen de Amsterdammers in Rotterdam met 1-4 van Excelsior.

Bij rust stond Ajax met 1-2 voor. Vroeg in de eerste helft kwamen de Amsterdammers snel op voorsprong dankzij een rake strafschop van Dusan Tadic. Daarna ging Ajax slordiger spelen en kreeg Excelsior voldoende kansen om de gelijkmaker te maken en uiteindelijk zou het ook lukken. Redouan El Yaakoubi kopte de verdiende gelijkmaker binnen. Net voor rust zette Davy Klaassen Ajax weer op voorsprong.

In de tweede helft had Ajax het verdedigend beter voor elkaar en gaf het minder kansen weg, al kreeg Excelsior nog een goede kans op 2-2, maar dankzij een uitstekende reflex van Gerónimo Rulli bleef het 1-2, waarna de Amsterdammers via mooie doelpunten van Mohammed Kudus en Devyne Rensch uitliepen naar een 1-4 overwinning.

Door de overwinning staat Ajax op de vierde plaats, op vijf punten van koploper Feyenoord.