Kroatië schakelt Canada uit op WK voetbal

Met nog één groepswedstrijd te gaan is Canada uitgeschakeld voor de volgende ronde van het WK voetbal. De Canadezen moest minimaal één punt halen tegen Kroatië om zicht te houden op de volgende, maar tegen Kroatië werd er vrij kansloos met 4-1 verloren.

Canada begon nog goed aan het duel tegen Kroatië. Na twee minuten stonden de Noord-Amerikanen al met 1-0 voor na een rake kopbal van Alphonso Davies, dat was ook direct het eerste WK-doelpunt op een WK.

Kroatië was daarna veel sterker en boog de achterstand voor rust nog om in een voorsprong door doelpunten van Andrej Kramaric en Marko Livaja. Na rust zouden de Kroaten nog uitlopen na een ruime winst. Kramaric maakte halverwege de tweede helft zijn tweede van de avond, waarna Lovro Majer in de extra tijd voor de 4-1 zorgde.

Door de zege gaat Kroatië aan de leiding in groep F. De Kroaten hebben evenveel punten als Marokko, maar met een beter doelsaldo. België staat één punt achter de beide landen.