Nieuwe stunt op het WK: Duitsland verliest van Japan

Japan heeft Duitsland een valse start bezorgd in groep E van het WK voetbal. De Duitsers stonden bij rust nog wel met 1-0 voor, maar uiteindelijk ging het met 1-2 onderuit tegen Japan.

Voor rust leek er nog weinig aan de hand voor Duitsland. Na een half uur zette Ilkay Gündogan zijn ploeg op voorsprong na een benutte penalty. Vlak voor rust leken de Duitsers op 2-0 te komen via Kai Havertz, maar de aanvallende middenvelder stond nipt buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft zou Japan langszij komen. Oud-PSV'er Ritsu Doan maakte de 1-1 een kwartier voor tijd en niet veel later zou Japan ook verrassend op voorsprong komen tegen Duitsland. Takuma Asano scoorde vanuit een lastige hoek de 1-2 en in de resterende tijd probeerde Duitsland nog wel wat om een nederlaag te voorkomen, maar Japan hield stand.

Door de zege gaat Japan aan de leiding in Groep E. Later op de dag speelt Spanje nog tegen Costa Rica.