Polen speelt op WK gelijk tegen Mexico na gemiste strafschop Lewandowski

Polen heeft op het WK voetbal hun eerste wedstrijd niet kunnen winnen. Mede door een gemiste strafschop van Robert Lewandowski bleef het in Doha 0-0 tegen Mexico.

Lewandowski kreeg een kwartier in de tweede helft de kans om Polen op voorsprong te schieten. De Poolse spits werd in zestien onderuitgehaald. Eerst liet de scheidsrechter nog doorspelen, maar na ingrijpen van VAR werd het alsnog een strafschop. Lewandowski ging zelf achter de bal staan, maar de sterspeler van Polen wist dit buitenkansje niet te benutten.

Ook Mexico kreeg een aantal kansen om de score te openen. Alexis Vega kreeg in de eerste helft de beste kans voor Mexico, alleen zijn inzet ging voorlangs. Ook Ajax-speler Jorge Sánchez was met een schotje gevaarlijk.

Door het 0-0 gelijkspel tussen Mexico en Polen gaat Saoedi-Arabië verassend aan de leiding in Poule C nadat ze in de ochtend wisten te winnen van Argentinië.