Denemarken niet voorbij Tunesië op WK voetbal

Denemarken heeft dinsdag op het WK voetbal gelijkgespeeld tegen Tunesië. In Qatar kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Denemarken had vooral de eerste helft lastig met Tunesië en kwam een aantal maal goed weg. Onder meer een doelpunt van Issam Jebali werd afgekeurd vanwege buitenspel en later was Jebali opnieuw dichtbij een doelpunt, maar ditmaal lag de doelman van Denemarken in de weg.

Na rust kwam Denemarken sterker voor de dag. Christian Eriksen was met een afstandsschot gevaarlijk en uit een corner kreeg de Deense voetbalploeg de beste kans van de wedstrijd, maar een kopbal van Andreas Cornelius eindigde op de paal. In de slotfase leek Denemarken even een strafschop te krijgen nadat de VAR de scheidsrechter naar de kant riep, alleen de scheids bleef bij zijn beslissing en kon Tunisië opgelucht adem halen, waardoor het 0-0 bleef in Doha.