Bale schiet Wales vanaf penaltystip naast Verenigde Staten op WK voetbal

De Verenigde Staten en Wales hebben in Poule B de punten gedeeld. In Al Rayyan werd het 1-1 tussen de beide landen.

Voor rust was de Verenigde Staten de beste ploeg en stonden na 45 minuten ook terecht op voorsprong. Weah, de zoon van voormalig Gouden Bal-winnaar en de huidige Liberiaanse president George Weah, zorgde voor het openingsdoelpunt na een goede steekbal.

Wales stelde in de eerste helft weinig tegenover, maar na rust kwam de ploeg beter voor de dag. Wales kreeg ook kansen op de gelijkmaker en die zou uiteindelijk ook vallen. Na een overtreding op Gareth Bale in de zestien ging de aanvoerder zelf achter de bal staan en zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker..

Door het gelijkspel staan de Verenigde Staten en Wales op een gedeelde tweede plaats achter Engeland, dat eerder op de dag met 6-2 wist te winnen van Iran.