Uitslag FC Groningen - RKC

RKC Waalwijk blijft goed presteren in de eredivisie. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen wonnen de Waalwijkers wonnen mede door twee goals van invaller Mika Biereth met 2-3 van Groningen.

In het grootste deel van de eerste helft leek er weinig aan de hand voor FC Groningen. Na een kwartier kwam de thuisploeg dankzij een rake strafschop van Ricardo Pepi met 1-0 voor, maar dat veranderde in de 37ste minuut. Toen moest Groningen met tien man verder na een rode kaart van Radinio Balker. RKC kreeg daarbij ook een penalty en die werd benut door Dario van de Buijs.

In de tweede helft kwam RKC op voorsprong via invaller Biereth. Toch kwam FC Groningen met tien man langszij nadat Pepi zijn tweede doelpunt maakte, maar vier minuten na de gelijkmaker zette Biereth RKC opnieuw op voorsprong, en ditmaal wisten de Waalwijkers de voorsprong wel vast te houden. Door de overwinning staat RKC op een knappe zevende plaats in de eredivisie, terwijl FC Groningen op plaats twaalf staat.