Roland Garros: Swiatek enige top-10-speelster bij laatste 16

In het vrouwenenkelspeltoernooi op Roland Garros zijn de derderondepartijen afgerond, waardoor er nog zestien speelsters in het toernooi zitten. Welgeteld één van hen staat in de top-10 van de wereldranglijst, de rest ligt er allemaal al uit.

Wereldranglijstaanvoerster Iga Swiatek, ondanks haar twintig jaar toch al de winnares van twee jaar geleden, kwam in de derde ronde in actie tegen de Montenegrijnse Danka Kovinic. Net als in haar eerste twee partijen stond de Poolse geen set af, hoewel het nu iets lastiger was: 6-3, 7-5.

Nummer drie Paula Badosa moest in de tweede set opgeven tegen de Russische Veronika Kudermetova, die set één al gewonnen had: 6-3, 2-1. Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland, als zevende geplaatst, sneuvelde tegen de ervaren Italiaanse Camila Giorgi. De nummer 28 van de plaatsingslijst won met 4-6, 6-1, 6-0 en staat voor het eerst bij de laatste zestien in Parijs.

De Amerikaanse Jessica Pegula (11) won met 6-1, 7-6 (2) van Tamara Zidansek (24) uit Slovenië. Zij en Swiatek zijn de enige twee top-15-speelsters die nog in het toernooi zitten.