Uitslag AZ - Feyenoord

AZ heeft de topper tegen Feyenoord gewonnen. De Alkmaarders wonnen thuis met 2-1 en zijn nu sinds begin november ongeslagen.

AZ kwam in de negentiende minuut op voorsprong. De thuisploeg kreeg een strafschop na een duw van Hendrix op De Wit. Karlsson benutte vervolgens de penalty eenvoudig. De wedstrijd werd wel wat harder en verschillende spelers liepen tegen een gele kaart aan. In de 30e minuut kwamen de Alkmaarders op 2-0 en wederom via een benutte strafschop van Karlsson. Het was Malacia die Sugawara opzij duwde en arbiter Higler kon niet anders dan de bal opnieuw op de stip te leggen. Vijf minuten later leek het 3-0 te worden maar nu ging het feest voor AZ niet door omdat Dani de Wit buitenspel stond en de treffer werd afgekeurd.

Vijf minuten op rust was het Feyenoord dat de 2-1 maakte. Geertruida profiteerde van het slap ingrijpen van Vindahl na een corner en bracht de spanning terug in de wedstrijd. De Rotterdammers zaten sowieso beter in de wedstrijd in de tweede helft. Zo kreeg Til koppend een kans op de gelijkmaker maar Vindahl stond op zijn plek. Een kwartier tijd kreeg Kökçü een kans om te schieten maar zijn inzet ging echter naast. Drie minuten had AZ de kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar De Wit besloot de bal breed te leggen en invaller Pedersen kon ingrijpen.