Uitslag NEC - Feyenoord

Feyenoord heeft vanmiddag in Nijmegen van NEC gewonnen. De Rotterdammers zegevierden met 1-4.

Feyenoord kreeg al snel een kans om op voorsprong te komen. Linssen kon alleen op doelman Branderhorst afgaan maar die weet de inzet te pareren en de bal rolde net naast het doel. Even daarna kregen de Nijmegenaren hun eerste kans. Jahanbakhsh verloor de bal en Natsson schot vervolgens hard en laag op het Rotterdamse doel maar Bijlow wist het schot te keren. Het was Feyenoord dat hoog druk zette op de verdediging van NEC. Kokcu zag zijn lage schot net gekeerd worden door Branderhorst. In de zeventiende minuut was het echter NEC dat op voorsprong kwam. Door een fout van Geertruida kwam de bal voor de voeten van Schöne en die schoot de bal in de korte hoek binnen. In de 30e minuut kreeg Feyenoord een strafschop omdat Jahanbaks onderuit wordt gehaald door Matsson. Kökçü zorgde voor zijn tweede doelpunt in de Eredivisie van dit seizoen. In het vervolg van de eerste helft was het een boeiende wedstrijd met kansen voor beide ploegen.

Feyenoord kwam sterk uit de rust en in de 53e minuut was het Kökçü die raak schoot vanaf 30 meter. Tien minuten later werd het 1-3 via Jahanbakhsh op aangeven van Linssen. In de 76e minuut kreeg Kökcu een kans om zijn derde van de middag te maken, maar zijn schot werd geblokt. NEC daarentegen was geen schim meer van het spel van de ploeg in de eerste helft. Vlak voor tijd moest NEC met tien man verder nadat Márquez Dessers omver duwde. In blessuretijd zorgde Til voor de 1-4 eindstand.

N.E.C. Nijmegen

1 - 4

Feyenoord

17' Schöne    32' Kökçü (pen)