Uitslag FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft zonder problemen gewonnen bij FC Utrecht. In Utrecht wonnen de Amsterdammers met 0-3 dankzij doelpunten van Antony en twee keer Brian Brobbey.

Ajax begon uitstekend aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd stond het 0-2 voor de ploeg van Erik ten Hag. Eerst maakte Antony na vijf minuten al de openingstreffer en een kwartier later zorgde Brobbey met een kopbal voor de 0-2 op aangeven van Dusan Tadic.

Na twintig minuten kwam er meer evenwicht in de wedstrijd, al ging Ajax nog wel 0-3 de rust in. In de extra tijd van de eerste zorgde Brobbey met zijn tweede treffer van de dag voor de derde treffer van de Amsterdammers, opnieuw op aangeven van Tadic. In de tweede helft was er weinig te genieten in de Galgenwaard en bleef het bij 0-3 en nam Ajax eenvoudig de punten mee naar Amsterdam.