Skiër Odermatt haalt uit op super-G Beaver Creek

Alpineskiër Marco Odermatt heeft alweer zijn tweede World Cup-zege van het seizoen binnen. De Zwitser, een ruime maand geleden goed voor reuzenslalomwinst in Sölden, was donderdag de beste op de super-G in Beaver Creek.

Op de Amerikaanse sneeuw werd de wedstrijd ingehaald die vorige week in Lake Louise niet door kon gaan vanwege de hevige sneeuwval. Matthias Mayer startte als derde en de Oostenrijker noteerde een prima tijd, maar Odermatt, die als zevende vertrok, knalde er maar liefst 0,78 seconden onder.

Er leek dus veel ruimte in Mayer's tijd te zitten, maar niks bleek minder waar. Andreas Sander uit Duitsland kwam op 0,98 seconden van Odermatt over de streep en daarna kwam niemand meer écht in de buurt - Felix Monsen uit Zweden leek dat verrassend genoeg wel te doen, maar ging in de laatste bocht onderuit.

Als 35e kwam vervolgens Broderick Thompson naar beneden en de Canadees legde de run van zijn leven op de sneeuw. Hij gaf minder dan een seconde toe op Odermatt en met een achterstand van 0,95 seconden verdrong hij Sander van het podium - het zou Thompson's eerste podiumplek ooit worden.