Uitslag Feyenoord - Heracles

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-1 gewonnen. In de Kuip maakte Luis Sinisterra in de tweede helft de winnende voor Feyenoord, waardoor ze nu tweede staan in de eredivisie.

Feyenoord leek in de Kuip een droomstart te hebben. Sinisterra leek de thuisploeg op voorsprong te zetten, alleen nu tussenkomst van de VAR werd het doelpunt na lang beraad alsnog afgekeurd. Direct nadat het doelpunt voor Feyenoord niet doorging scoorde Heracles aan de andere kant. Sinan Bakis profiteerde van een slechte pass van Lutsharel Geertruida, ook Marcos Senesi greep niet goed, waarna de spits van Heracles zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette.

Heracles, dat Ismail Azzaoui met een zware blessure zag uitvallen, leek de voorsprong bij de rust vol te houden, maar in de zevende minuut van de extra tijd kwam Feyenoord langszij. Sinisterra schoot raak op een voorzet van Orkun Kökçü.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de 2-1, maar Heracles kreeg de grootste kans. Delano Burgzorg ging alleen op op doelman Ofir Marciano af, maar de snelle aanvaller verspeelde de kans door de bal te ver vooruit te spelen, waardoor de Feyenoord-doelman een makkelijke redding kon maken.

Feyenoord bleef aanvallen en werd daar uiteindelijk voor beloond. Na opnieuw een gemiste kans van Til was het Sinisterra die de 2-1 maakte. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Heracles nog kleine kansjes op de gelijkmaker, maar het won met 2-1 en door de zege staat Feyenoord nu op de tweede plaats in de eredivisie, op één punt van Ajax.