Uitslag NEC - sc Cambuur

Cambuur heeft vanavond in Nijmegen NEC verslagen. De levendige wedstrijd eindigde in 2-3 voor de Friezen.

De wedstrijd begon levendig waarbij de meeste mogelijkheden voor de Nijmegenaren waren. Een uithaal van Van Rooij werd naast het doel gewerkt door Bangura. Mattsson schoot even later op doel, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Stevens. Het was echter Cambuur dat in de zeventiende minuut op voorsprong kwam. Doodeman legde de bal terug waarna Jacobs kon binnenschieten. Ook na de 0-1 was NEC de betere ploeg. In de 31e minuut werd het 1-1 nadat Odenthal al eerder dicht bij de gelijkmaker was. Barreto kopte de bal binnen uit een hoekschop. Vijf minuten later kwam NEC op 2-1. Akman profiteerde van een fout in de defensie van Cambuur.

Cambuur kwam vlak na rust op 2-2. Uldrikis kan de bal in de rebound eenvoudig binnen tikken. Cambuur. In de 66e minuut kwamen de Friezen weer op voorsprong. Bangura kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hem vervolgens in het doel. NEC moest vervolgens weer met alle macht op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.