PSV heeft overwintering in Europa League in eigen hand na eenvoudige zege op Sturm Graz

PSV heeft goede zaken gedaan om ook in de winter actief te zijn in de Europa League. In een leeg Philips Stadion wonnen de Eindhovenaren met 2-0 van Sturm Graz.

De wedstrijd tegen Sturm Graz was niet hoogstaand. PSV had verreweg het meeste balbezit, alleen grote kansen waren er niet in de eerste helft. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong nadat de doelman van de Oostenrijkers een overtreding maakte op Mario Götze, waarna Carlos Vinícius vanaf elf meter binnenschoot.

Direct na rust kreeg Götze een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. De Duitser kopte echter vanuit vrije positie naast. Tien minuten later maakte PSV wel de verdiende 2-0. Na een uitstekende assist van Ritsu Duan zorgde Bruma voor de 2-0. Dat zou ook eindstand en doordat Real Soceiciad verloor van AS Monaco moet PSV in de laatste wedstrijd tegen de Baskische ploeg minimaal gelijkspelen om door te gaan in de Europa League.