Uitslag RKC - Ajax

Ajax heeft eenvoudig de uitwedstrijd bij RKC gewonnen. In Waalwijk wonnen de Amsterdammers met 0-5 en nemen de koppositie in de eredivisie weer over van PSV.

Ajax kwam na iets meer dan een kwartier op voorsprong via Sébastien Haller. De spits knopte knap raak uit een voorzet van aanvoerder Dusan Tadic. Na het openingsdoelpunt kreeg RKC een grote kans via Michiel Kramer, alleen dankzij een uitstekende redding van Remko Pasveer bleef het 0-1. Vijf minuten voor rust verdubbelde Steven Berghuis de score en was de wedstrijd wel gespeeld.

Na rust liep Ajax nog uit naar een 0-5 overwinning. Eerst werd nog een doelpunt van Antony afgekeurd vanwege buitenspel, maar daarna maakte Berghuis nog zijn tweede van de avond. Jurriën Timber maakte de vierde van Ajax, waarna Haller op aangeven van Neres de 0-5 maakte. Vlak voor tijd kreeg de spits nog de kans op zijn derde doelpunt van de dag, alleen ditmaal was de Ivoriaanse spits niet scherp genoeg voor het doel.