Uitslag AZ - PEC Zwolle

AZ is in de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle ontsnapt aan een nederlaag. De Alkmaarders wisten een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Na vijf minuten kwam PEC Zwolle toch wel verrassend op 0-1. Het was Mees de Wit die de bal in het Alkmaarse doel kopte. In de dertiende minuut kwam Zwolle op 0-2 en weer was het De Wit die de bal binnenkopte. Een minuut later was het 1-2 toen Dani de Wit de aansluitingstreffer maakte. In de 38e minuut kwam AZ weer op gelijke hoogte. Het was Pavlidis die uit een hoekschop de 2-2 binnenkopte.

De Alkmaarders kwamen beter uit de kleedkamer en in de 52e minuut was het Pavlidis met zijn tweede van de avond die voor de 3-2 zorgde. PEC was in de 68e minuut dichtbij de 3-3 nadat Van den Belt een afgeslagen bal op het Alkmaarse knalt. Doelman Jensen was echter attent en ook bij een schot van Huiberts stond hij op zijn plek.