Uitslag Vitesse - Go Ahead Eagles

Vitesse heeft vanmiddag de competitiewedstrijd tegen Go Ahead verloren. In eigen huis verloren de Arnhemmers met 1-2.

Vitesse kwam in de derde minuut op voorsprong. Idzes maakte hands en daardoor kreeg de ploeg uit Arnhem een penalty. Openda benutte vervolgens de buitenkans. Naarmate de eerste helft vorderde werd Go Ahead echter sterker terwijl Vitesse alsmaar slordiger ging spelen. Cardona en Cordoba hadden beiden kans op de gelijkmaker.

Vitesse begon sterk aan de tweede helft en kreeg via Darfalou een kans op de 2-0. De bal kwam echter op de paal terecht. In de 53e minuut kwam Go Ahead weer op gelijke hoogte. Na een steekbal van Brouwers was het Cordoba die zijn vierde treffer van dit seizoen maakte. Het leek 1-1 te blijven maar in de blessuretijd werd het alsnog 1-2 voor Go Ahead nadat Brouwers een penalty raak schoot. Go Ahead kreeg de strafschop na een overtreding van keeper Schubert.

Vitesse

1 - 2

Go Ahead Eagles

3' Openda(pen)    53' Cordoba
 90+1' Brouwers (pen)

Gele kaart: Bero, Darfalou, Tronstad, Rasmussen, (Vitesse), Deijl, (Go Ahead Eagles)

Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 12.783
Arbiter: Higler