PSV verliest in slotfase van Monaco

PSV heeft donderdag in de Europa League door een laat tegendoelpunt verloren van AS Monaco. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging met 1-2 onderuit tegen Monaco door een laat doelpunt van Sofiane Diop.

In de eerste helft was PSV de betere ploeg tegen AS Monaco, maar Monaco zorgde met Myron Boadu voor het enige doelpunt voor de rust. De Nederlandse spits werd via een lange bal weggestuurd, waarna Boadu het vakkundig afmaakte. Voor de 20-jarige spits was het zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Boadu had daarna nog twee goede kansen om de score te verdubbelen, maar dankzij twee ingrepen van Armando Obispo bleef het bij de 0-1.

Na een kwartier in de tweede helft zorgde Cody Gakpo voor de gelijkmaker. Na een verkeerde aanname van Carlos Vinícius, die de voorkeur kreeg boven Eran Zahavi, kreeg Gakpo de bal voor zijn voeten en schoot hard laag binnen. Niet lang na de gelijkmaker moest Gakpo er met een blessure er vanaf, even daarvoor moest ook Noni Madueke afhaken met een blessure.

Het duel leek geen winnaar te krijgen, maar vlak voor tijd maakte Sofiane Diop de winnende van de avond. De invaller gleed een goed uitgespeelde aanval binnen, waardoor PSV voor het eerst in de groepsfase verloor. Doordat Real Sociedad wist te winnen van Sturm Graz staan de Eindhovenaren nu op de derde plaats achter Monaco en Sociedad.