Uitslag Sparta Rotterdam - FC Groningen

In de onderste regionen van de Eredivisie hebben Sparta en FC Groningen vanmiddag op Het Kasteel gelijkgespeeld. Het werd 1-1.

Sparta begon voortvarend aan de wedstrijd met kansen voor Thy en Smeets. Voor rust hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Het was Ngonge die Groningen in de 28e minuut op voorsprong bracht met een schuiver. Vijf minuten later zorgde Smeets voor de gelijkmaker. Groningen had voor rust nog een grote kans na een kopbal van Larsen, maar Okoye voorkwam een doelpunt.

In de tweede helft was het de thuisploeg die het dichtst bij de drie punten was. Leeuwenburgh stopte een schot van Abels en een vrije trap van Mijnans met zijn voet. Even later kopte Emegha ook nog in kansrijke positie naast het doel.

Sparta Rotterdam

1 - 1

FC Groningen

33' Smeets    28' Ngonge

Gele kaart: Auassar, Smeets, Okoye, Abels, (Sparta Rotterdam), Ngonge, Suslov, (FC Groningen)

Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 9.038
Arbiter: Gözübüyük