Uitslag sc Heerenveen - Ajax

Ajax heeft met de nodige moeite de uitwedstrijd bij sc Heerenveen gewonnen. In Friesland wonnen de Amsterdammers met 0-2 dankzij goals van Sébastien Haller en David Neres.

Ajax had in de eerste helft de wedstrijd onder controle tegen Heerenveen. Na ruim twintig minuten kwam Ajax op voorsprong. Daley Blind stuurde de bal diep op Dusan Tadic, waarna de aanvoerder van Ajax de bal breed gaf op Haller, die de bal kon binnentikken. Direct na de openingstreffer van Heerenveen kwam er een aantal maal gevaarlijk uit, maar bij rust was het nog 0-1.

In het begin van de tweede helft had Heerenveen een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Vooral Sven van Beek was dichtbij de 1-1, maar zijn inzet uit een corner ging op de kruising. Daarna bracht Erik ten Hag de nodige wissels in en kreeg Ajax de wedstrijd weer onder controle. Ajax zou nog uitlopen naar 0-2 na een kopdoelpunt van Neres, na opnieuw een assist van Tadic.