Uitslag Fortuna Sittard - Ajax

Ajax blijft in de Eredivisie aan hun al goede doelsaldo werken. Tegen Fortuna Sittard won de koploper met 0-5.

Na elf minuten spelen kwamen de Amsterdammers op voorsprong, Berghuis kreeg de bal voor zijn voeten en schoot beheerst binnen. Fortuna kwam daarna wat beter in de wedstrijd maar het was Ajax dat voor het gevaar zorgde. In de 27e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Op aangeven van Haller was het Mazraoui die zijn derde treffer van dit seizoen maakte. Tien minuten later was het al 0-3 nadat Tadic met rechts eenvoudig binnen wist te schieten.

In de tweede helft leken de Amsterdammers aanvankelijk niet echt van plan om een grote uitslag neer te zetten. Kansen waren er genoeg en in de 74e minuut werd het 0-4. Invaller Kudus kon van dichtbij eenvoudig scoren. Drie minuten stond het al weer 0-5. Na een assist van aanvoerder Tadic was het Tagliafico die scoorde. Ook daarna kreeg Ajax nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.