OS: Volleybalsters van Brazilië, Servië, Verenigde Staten en Zuid-Korea naar halve finale

Brazilië, Servië, Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben zich geplaatst voor de halve finales van het volleybaltoernooi bij de vrouwen. De meeste aandacht ging uit naar de zege van Zuid-Korea dat in vijf sets won van Turkije.

Brazilië, Servië en de Verenigde Staten wonnen hun kwartfinale met overtuiging. Brazilië rekende in vier sets af met Rusland. De eerste set ging nog verloren, maar daarna herstelde de Braziliaanse dames snel en wonnen vervolgens met overtuiging de volgende drie sets. Servië won mede dankzij sterspeelster Tijana Boskovic met 3-0 van Italië. Boskovic was goed voor maar liefst 24 punten. Ook de Verenigde Staten staat in de halve finale na een makkelijke winst op de Dominicaanse Republiek.

Zuid-Korea staat ook in de halve finale dankzij winst op Turkije. Nadat de Zuid-Koreaanse volleybalsters de eerste set verloren herstelde ze zich goed set twee en drie te winnen. Turkije won vervolgens met overtuiging de vierde set en in de vijfde set sloeg Turkije ook het eerste gaatje. Ze namen een voorsprong van drie punten, waarna Zuid-Korea onder leiding van sterspeelster Kim Yeon Koung de wedstrijd weer omdraaide en de vijfde set won met 15-13.