FC Drita weet weer waar het staat; Feyenoord nipt naar volgende ronde Conference League

Feyenoord heeft de eerste overwinning ooit geboekt in de Conference League! In de tweede voorronde werd met 3-2 gewonnen van FC Drita, dat weer weet waar het staat. In Kosovo werd het 0-0, dus Feyenoord gaat nipt door naar de volgende voorronde. Guus Til was de grote man met drie goals.

Feyenoord, waar aanwinst Alireza Jahanbakhsh zijn eerste speelminuten maakte in een officieel duel, ging onstuimig van start. Al in de tweede minuut knalde Orkun Kökçü op de lat. Aan de andere kant gaf ook Drita een waarschuwing af door rakelings voorlangs te schieten.

De voorsprong kwam er toch. Na een voorzet van het hoofd van Bryan Linssen maakte Guus Til zijn eerste doel namens de Rotterdammers. Het bleek alleen geen gemakkelijke avond te worden, want tien minuten later keek de thuisploeg tot afgrijzen van de 25.000 supporters tegen een 1-2 achterstand aan.

Eerste werkte Marko Simonovski de bal met wat geluk achter doelman Justin Bijlow, waarna Leroy Fer behoorlijk in de fout ging. De als centrale verdediger opgestelde aanvoerder probeerde de bal met een mislukte omhaal weg te halen. Astrit Fazliu kon doorlopen op Bijlow en rondde vakkundig af. 1-2 stond ook op het bord bij rust.

De Kosovaren koesterde de onverwachte voorsprong en begonnen vanaf de twntigste minuut met tijdrekken. Gelukkig was er nog iemand die de ban wist te breken. Pas halverwege de tweede helft was het opnieuw Til die zijn nieuwe club bij de hand nam. De van Spartak Moskou gehuurde middenvelder zorgde met een geplaatste kopbal voor de gelijkmaker.

Opvallend genoeg was het toch daarna toch weer FC Drita dat de beste kansen kreeg om opnieuw op voorsprong te komen. De Rotterdammers kropen door het oog van de naald bij twee messcherpe uitbraken van de nummer 297 van de UEFA-ranking, waarna Til in de allerlaatste minuut de bevrijdende 3-2 maakte. Het was de eerste Europese hattrick van een Feyenoorder in 25 jaar.

Feyenoord heeft een weekje om alle gaten in de defensie te dichten. Op 5 augustus staat de eerste ontmoeting met FC Luzern in de derde voorronde op het programma. Een week later volgt de return in Rotterdam. Tussendoor oefent Feyenoord overigens ook nog tegen Atlético Madrid.