OS: Zwetsloot in finale skateboarden, Oldenbeuving niet

Roos Zwetsloot heeft met één goede run en een aantal goede tricks een mooi voorschot op de finale van het skateboardonderdeel street heeft genomen. Ze scoorde 13.48, waarmee ze na 2 van de 4 heats aan de leiding gaat. Keet Oldenbeuving kwam een heat eerder al in actie, zij scoorde 8.74 en hangt aan een zijden draadje met de voorlopige vierde plaats.

Oldenbeuving haalde een redelijk niveau, maar het ging niet helemaal zonder foutjes. In een verder zwakke heat was 8.74 nog goed voor de leiding, maar van de in totaal 20 deelnemers aan de heats gaan alleen de beste 8 door, dus ze moest lang wachten. In de tweede heat waren er al een aantal dames beter, waaronder ook Zwetsloot, die veel de hoge rails opzocht.

De derde heat is nog bezig. De kans dat er nog 8 dames beter gaan zijn dan Zwetsloot lijkt klein, maar voor Keet is het te hopen dat minder dan de helft van de 10 resterende dames het beter doen dan zijzelf.

Update 04:32

Zwetsloot heeft na de derde heat voldoende zekerheid: zij zit bij de beste 3 dames en is dus zeker van de finale. Tijdens de vierde heat, die nu nog bezig is, waren er al meerdere dames die het beter deden dan Oldenbeuving. Onze vlaggendraagster heeft dus helaas geen finaleplaats weten te behalen. Zwetsloot werd uiteindelijk vierde in de kwalificatie, Oldenbeuving moet het doen met plaats 12.